„Този празник, Великден, ни носи надежда, че доброто и любовта

...
„Този празник, Великден, ни носи надежда, че доброто и любовта
Коментари Харесай

Отец Лашков: Великден носи надежда, че доброто между хората не е унищожено

„ Този празник, Великден, ни носи вяра, че положителното и любовта сред хората не могат да бъдат унищожени “, съобщи отец Александър Лашков в „ Тази заран “.

„ Не бих споделил, че би трябвало всичко хубаво да става мъчно, само че има такава сентенция и такова предписание, че постигнатото с старания е по-ценно, тъй като оценяваме какво ни коства то и че сме го получили с труд “, споделя Лашков.

„ Единственият късмет на човечеството да оцелее е да бъдем положителни един към различен, да се щадим, да се ценим. За страдание, положителното понижава. Хората ставаме мързеливи духом, търсим по-малко положителното, а от ден на ден търсим лекия път към спасението “, счита свещеникът.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Доброто може да се учи. Бях преподавател по музика 20 години, учих децата, че има и сериозна музика, освен чалга. Така, както може да се възпита усет към музиката, може и да се възпита и усет към положителното “, споделя отец Лашков, който преподава в неделно учебно заведение.

„ Влизаме в църквата, когато сме в неволя и търсим помощ, а би трябвало да вървим в храма и когато сме радостни, с цел да благодарим на Господа “, споделя свещеникът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР