Този популярен десерт може да бъде приготвен самостоятелно без крема

...
Този популярен десерт може да бъде приготвен самостоятелно без крема
Коментари Харесай

Как сами да си приготвите Панджиало с маскарпоне

Този известен десерт може да бъде подготвен независимо без крема маскарпоне. С крема естествено става по-богат сладкиш, само че не е наложително изискване. Сложете орехи, само че можете да добавите и натрошени лешници, шам фъстък - въпрос на въображение.

Необходими артикули:

110 грама масло

100 грама естествен шоколад с 70% какао

2 чаена лъжица канела

50 грама какао на прахуляк (неподсладено)

200 грама кристална захар или 1 чаена чаша

2 яйца на стайна температура

100 грама брашно или 1/2 чаена чаша

1 щипка сол

1 чаена чаша едро нарязани орехи

1 опаковка маскарпоне - 500 грама

150 грама кристална захар

3 жълтъка

2-3 супени лъжици вино Марсала или различен сладостен ликьор

Начин на подготвяне:

Начупете шоколада на късчета и го разтопете дружно с маслото на водна баня. Разбъркайте благодарение на лъжица, с цел да се разтопи добре, свалете от котлона и оставете встрани. Добавете канелата, натуралното какао и захарта. (Ако разполагате с нес кафе, можете да добавите 2-3 чаени лъжици, само че не е наложително.)

Разбийте 2-те яйца благодарение на тел или миксер. Добавете шоколадовата примес, разбъркайте с лъжица и прибавете брашното, солта и орехите. Получава се лепкава примес. Покрийте 20х20 см тавичка за печене с хартия за печене. Ако не разполагате с подобен размер тавичка, печете в приблизителна до този размер, защото в случай че е в по-голяма, блатът ще се получи доста тъничък и ще се изпече за по-кратко време.

Загрейте фурната на 160 С с вентилатор, печете към 25-30 минути, би трябвало да хване коричка от горната страна, а да остане сочно от вътрешната страна.

За крема:

Разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Добавете захарта и продължавайте да разбивате. Бийте с мискера за към 5 минути, като към този момент сте отстранили сместа от огъня.

Разбъркайте маскарпонето благодарение на шпатула или телена бъркалка с рома или сладкото вино. Добавете жълтъците, които авансово са охладени за малко и не са топли! Разбъркайте с плавни придвижвания и с шпатула, до момента в който добре се съединят двете смеси.

Извадете сладкиша от фурната, оставете го да се охлади, нарежете на 9 идентични крадрата. Затворете в кутия, с цел да не изсъхва. За да сервирате - сложете 1 парче в десертната паница, сложете 2-3 супени лъжици от крема и от горната страна прибавете още едно парче. Украсете със сладко от ягоди, орехи или с каквото разполагате. Няколко пресени малини също са прелестна украса.

Източник:
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР