Този пай е толкова добър сам по себе си! Първо,

...
Този пай е толкова добър сам по себе си! Първо,
Коментари Харесай

Пай със зеле: Първо го покажете на гостите, а след това го разрежете!

Този къс е толкоз добър самичък по себе си! Първо, покажете го на гостите си, а по-късно го разрежете. Най-доброто време за подготвяне на това ядене е края на пролетта или началото на лятото. Но можете да го приготвяте и през есента или зимата. Просто без да добавяте листно зеле към пълнежа, листата му доста ще трансформират усета си по това време. Използвайте твърдо зимно зеле или просто повече зелени зеленчуци.

Необходими съставки:
1,5 чаши брашно
100 гр. масло
5 жълтъка
4 супени лъжици сметана с висок % масленост
1/2 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1 яйце за мазане

За пълнежа:
1 глава младо зеле
1 глава лук
1 огромен морков
2 скилидки чесън
100 гр. лапад
100 гр. зелени зеленчуци
1 жълта сладка чушка
1 супена лъжица захар
3 супени лъжици разтопено масло
сол, прясно надробен черен пипер

Приготовление:

Стъпка 1
Пресейте брашното, дружно със солта. Разбийте маслото с миксер в огромна купа, до пухкавост. Не спирайте да разбивате, прибавете жълтъците един по един. Когато сместа стане хомогенна, прибавете брашното, сметаната и бакпулвера. Замесете тестото, покрийте го с фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Стъпка 2
За плънката, отстранете горните листа и кочана на зелето. Нарежете го. Лападът, чесънът и другите зелени зеленчуци нарежете на ситно. Почистете чушката от семената. Нарежете лука на тънки полумесеци, морковите и чушките на дълги линии.

Стъпка 3
Загрейте маслото в тиган. На междинна топлота, запържете лука в него за 3 минути. Сложете моркова, чесъна и чушката и гответе за 4 минути. Добавете зелето, лапада, зеленчуците, захарта, черния пипер и солта. Гответе за още 4 минути. Отстранете от котлона и охладете.

Стъпка 4


Покрийте тавата с намазан лист хартия за печене. Разделете тестото на две равни елементи. Едната част разточете с диаметър 25 см и дебелина 0,5 см. Поставете я върху листа за печене. Прободете повърхността с вилица на няколко места. Поставете плънката, оставяйки 2,5 см. от краищата.

Стъпка 5


Разточете втората част от тестото със същите размери. С тъпия завършек на ножа маркирайте в кръг 3 прави линии, минаващи през центъра. По този метод кората е разграничена на 6 бранша.

Стъпка 6


Изрежете във всеки бранш парче под формата на венчелистче с дължина 8 см. и оптималната широчина 2,5 см. Увийте го и го прикрепете към основата на кората.

Стъпка 7


Покрийте пая с кората, завършена като цвете, притиснете краищата. Направете по краищата прорези с дължина 2,5 см и на всеки прорез, сгънете крайчето. Намажете пая с разхвърляно яйце. Поставете в авансово загрята фурна на 180 градуса за 45 минути. Сервирайте топъл.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР