Този път не става въпрос само за политика. Вярвам, че

...
Този път не става въпрос само за политика. Вярвам, че
Коментари Харесай

Зеленски благодари на ЕС и се обяви за обединена Европа без разделения и сиви зони

Този път не става въпрос единствено за политика. Вярвам, че това постоянно ще бъде отправната точка на новата история на Европа. Европа без разделяне. Европа без " сиви " зони. Европа, която е в действителност обединена и която знае по какъв начин да пази себе си, своите полезности, своето бъдеще.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание, откакто Европейският съвет и Европейският парламент дадоха статут на претендент на Украйна.

Зеленски по-рано към този момент означи в " Туитър ", че това е историческо решение.

Днес вие приехте едно от най-важните решения за Украйна през всичките 30 години самостоятелност на нашата страна, сподели Зеленски, като напомни стъпките към участието, направени от Киев от началото на войната.

Вярвам обаче, че това решение не е единствено за Украйна. Това е най-голямата стъпка към подсилване на Европа, която може да се направи тъкмо в този момент, в наше време и в такива сложни условия, когато съветската война тества способността ни да запазим свободата и единството, сподели той.

На петия ден от пълномащабната война на Русия против Украйна подадохме молба за присъединение към Европейския съюз. Дадохме извънредно бързи и качествени отговори на въпросника , който получихме от Европейската комисия.

Ето стремежи резултат през днешния ден. Днес бих желал да потвърдя, че Украйна е в положение да стане пълновръстен член на Европейски Съюз, сподели той.

Зеленски благодари настрана на страните-членки и водачите им за поддръжката.

За България той съобщи:

България е за нас. Благодаря, господин министър-председател! Благодарим ви, че без съмнение избрахте страната на положителното в конфликта, който стартира на 24 февруари. Знаем, че не ви е елементарно, съобщи Зеленски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР