Този парламент ще бъде гротеска“. Това заяви бившият служебен премиер

...
Този парламент ще бъде гротеска“. Това заяви бившият служебен премиер
Коментари Харесай

Проф. Георги Близнашки очаква парламентът да бъде гротеска

„ Този парламент ще бъде гротеска “. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите му било значимо, че сме имали постоянни избори, приети за законни. „ Те (народните представители) ни вкараха в един спектакъл на парадокса и в този момент ще гледаме едни доста странни събития. Ще следим такива кошмарни подиуми, за които ни е бедна фантазията “, безапелационен бе проф. Близнашки.
Той е сигурен, че ще има държавно управление с втория мандат. Няма да пропуснат, това е неповторим късмет, уточни той. Това държавно управление няма да бъде устойчиво, само че алтернативата е погром на държавността. Тук ще бъде парадокс на парадоксите, посочи някогашният длъжностен министър председател.
Според него президентът е моторът на събитията. Президентът реди, само че министър-председателят може да наложи несъгласие върху редица кандидатури, сподели още той.
Проф. Георги Близнашки дефинира кандидатурата на Даниел Митов за нов министър-председател като доста добър вид, само че е малко евентуално да стане министър председател. Добро решение е в чисто политически проект от страна на министър-председателя Бойко Борисов, уточни той.
Бившият длъжностен министър председател чака и другите партии да измислят кой да бъде министър председател. Ситуацията е такава, която не търпи по-нататъшно отсрочване, извънредно тежка е и пандемията на утихва, предизвести той и добави, че е нужно държавно управление, което да завоюва доверието на Европейски Съюз.
 Близнашки: В политиката е значимо да се умее да се преглъща, в името на огромното Близнашки: В политиката е значимо да се умее да се преглъща, в името на огромното
Обади ми се Четин Казак от Движение за права и свободи, правист, остарял мой познайник, с който поддържаме доста положителни човешки връзки. Смяхме се по тематиката, че п...
„ Много е значимо по какъв начин ще наподобява държавното управление и дали ще е безапелационно за Европейски Съюз или ще виждат странни екземпляри, които играят кючек на площада “, отсече проф. Близнашки. Той чака след няколко месеца нещата в страната да бъдат разнообразни.
Според него е доста значимо да се избере държавен глава, който да има отговорно държание. Нужен е различен вид началник, който да показа България пред света и да вдъхне доверие. Не може непрекъснато да атакуваш държавното управление и да очакваш другите страни да имат удобно държание. Нужен е влъхва, а не човек, който да размахва юмруци, сподели още проф. Близнашки.
За новия ръководител на Народното събрание Ива Митева, проф. Близнашки съобщи, че я поддържа с двете си ръце.
По отношение на предложенията на националните представилите от първия ден на 45-то Народно събрание за смяна на Конституцията, проф. Близнашки изясни, че сегашната Конституция, основана през 1991 година е най-хубавата Конституция от Централна и Източна Европа.
Отново е създание на българския народ и ние я създадохме със лични сили, посочи проф. Близнашки. Промяната на Конституцията е неизбежно и постоянно главно измененията засягат правосъдната власт, уточни той и добави, че неприятните привички умират мъчно.
 Близнашки се оправда: Погрешка се здрависах с Пеевски, тъй като съм общителен Близнашки се оправда: Погрешка се здрависах с Пеевски, тъй като съм общителен
Тъжен край на една драма, която обещаваше да разкрие доста неща и доста скрити механизми на властта. Така служебният министър председател Георги Бл...
Според него ужасът е да не би да се потърси сметка, битка за надзор върху правосъдната власт и за това се търсели промени в Конституцията. Създаването на Висш съдебен съвет е безусловно непозната по нашите географски ширини. Само един състав приключи мандата си, а всички други правосъдни препоръки, образувани през години мандатът им е прекратяван предварителни, означи някогашният длъжностен министър председател.
Промяната в Конституцията няма да докара до нещо добре, сподели още проф. Георги Близнашки.
Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР