Върховният съд на Съединените щати постанови, че федералните прокурори неправилно

...
Върховният съд на Съединените щати постанови, че федералните прокурори неправилно
Коментари Харесай

Ново съдебно решение в САЩ може да окаже въздействие върху делото срещу Тръмп

Върховният съд на Съединените щати постанови, че федералните прокурори погрешно са употребявали закона за възпрепятствие в обвиняванията против участниците в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година Становището може да окаже влияние върху делото против Доналд Тръмп.

Върховните съдии върнаха случая за преразглеждане на по-ниска инстанция с претекст, че обвиняванията би трябвало да включват доказателства за подправяне или заличаване на документи. Повече от 350 души дават отговор за възпрепятстване работата на американския Конгрес според закон от 2002 година Той е признат след абсурда с Енрон, като противопоставяне на корпоративното непозволено държание.

Специален прокурор упреква Доналд Тръмп и в хипотетичен скрит план за машинация на Съединените щати и интрига против правата на жителите. Ето за какво изходът от делото за възпрепятстване няма да спре цялото федерално дело против някогашния президент. Предстои в понеделник Върховният съд да се произнесе по тезата на Тръмп, че не може да бъде преследван за дейности, които е направил до момента в който е бил на поста. Обвиненията във възпрепятстване обаче са единствено част от всички повдигнати против участниците в щурма на Капитолия. Те дават отговор и за предизвикателство на цивилен вълнения, непочтено държание и нахлуване, оказване опозиция и възпрепятстване работата на полицейски чиновник.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР