Ученик е завършил в пловдивско училище две поредни учебни години,

...
Ученик е завършил в пловдивско училище две поредни учебни години,
Коментари Харесай

УНИКУМ! Ученик завърши два класа, без да влиза в час

Ученик е приключил в пловдивско учебно заведение две следващи образователни години, без да е в България. Отсъствията му не са били отразявани и са му били писани настоящи оценки и бележки от контролни и класни. Оформян му е триумфът за периода и за годината, с цел да минава в идващ клас, написа „ Марица “.

Момчето е възпитаник на СУ " Найден Геров ", където предходната година бяха разкрити порочни практики с фиктивни възпитаници и петокласничка, на която са писани оценки три месеца след гибелта й, а след това са трити в опит да се прикрият нарушаванията.

Поредният абсурден случай е открит от актуалното управление на школото, което пое ръководството след дисциплинарното уволняване на предходната директорка и предприе цялостно проучване за отписване на фиктивни възпитаници.

Момчето е отпътувало за чужбина през октомври и се е върнало чак през май идната година. Последвало е ново пътешестване през август и завръщане през идната календарна година. За цялото време на неявяване от страната ученикът има настоящи, срочни и годишни оценки.

Настоящата директорка Сашка Кръстева е уведомила за случая МОН. Държавата е плащала в продължение на две години за образование, което не се е състояло, и учебното заведение е издало документи с погрешно наличие, споделя тя.

В очакване е на мнение от министерството по какъв начин да действа. Междувременно ученикът се е завърнал в школото и сега повтаря един от прогимназиалните класове.

Семейството му твърди, че е подало заявление, когато е тръгнало за чужбина. Документът обаче не е заведен в учебното заведение. Към днешна дата от управлението са поискали писмени пояснения, в които родител е разказал какви документи е подал и какво е последвало.

Случаят с момчето е единият от три новоустановени проблема на възпитаници, които дълго са се водели фиктивно и са прекосявали в идващ клас. Намерението на директорката е, когато завърши изясняването на учебно равнище, да ги опише в отчет до министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Той към този момент разпореди инспекция след абсурда с умрялата петокласничка предходната есен. Тогава бе открито, че 11 учители са вкарвали оценки в електронния дневник на ученичката, изгубила живота си, а 14 педагози не са вписвали отсъствия.

Бяха открити и случаи с други фиктивни възпитаници, а МОН съобщи данните на прокуратурата. След като месеци наред магистратите вършиха своя инспекция, през февруари Окръжна прокуратура образува следствено дело. Разследването още не е завършило.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР