Този парламент направи невероятен хаос по отношение на енергетиката „В

...
Този парламент направи невероятен хаос по отношение на енергетиката „В
Коментари Харесай

Славчо Нейков: Тотален срив на европейската и националната енергийна политика

Този парламент направи необикновен безпорядък във връзка с енергетиката

„ В последните дни следим цялостен срив на европейската и на националната енергийна политика. В българския подтекст можем да приказваме и за срив на държавността. Решението на Конституционен съд за ръководителя на КЕВР е илюстрация за това. Народното събрание одобри още едно противоконституционно решение – това за мораториума върху цените ".

Това сподели пред Славчо Нейков от Института за енергиен мениджмънт. И акцентира, че в случай че Народното събрание не избере ръководител на КЕВР, Комисията няма да може да заседава.

В предаването „ 12+3 “ Нейков цитира данни, изнесени от изпълнителния шеф на Международната организация за сила, че глобите против Русия са блъснали повече Европа - приходите на Русия от експорт на газ и нефт са се нараснали три пъти спрямо естествен интервал.

„ Стои на напред във времето въпросът за енергийната беднотия, който не трябва да бъде забравян. Стои въпросът за това да се каже действително на бизнеса каква е обстановката. Държавата да каже за какъв интервал имаме газ. Правителството би трябвало да предложи краткосрочна пътна карта “, акцентира Нейков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР