Този парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: реално

...
Този парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: реално
Коментари Харесай

Христо Иванов: Този парламент можеше да реши една задача - да отстраним ДПС от властта

Този парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: действително да отстраним Движение за права и свободи от властта. Само тогава можем не просто да " изчегъртаме Борисов ", а да разградим в дълбочина модела на корупционното задкулисие. Това написа в персоналния си Facebook профил съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Според него тази задача е извънредно сериозна и не може да бъде осъществена с шоу с импровизации, лансиране за лидерски позиции на инцидентни бушончета и съмнителни подставени лица, а минимум, с оформяне на ново задкулисие, безапелационен е Иванов.

Единствено в името на отделяне на ръководството от корупционния картел към Сараите, ние бяхме подготвени да обмисляме поддръжка за мандат на Има Такъв Народ, макар всичките ни разлики, добави той.

Виждайки ясно тази тактика на слагане пред свършени обстоятелства и изключително, когато започнахме да научаваме какви хора се готвят за държавното управление, парламентарната ни група реши да действаме обществено, преди да е станало необратимо късно, написа още водачът на " Демократична България ". 

Той разяснява и вчерашното изявление на водача на " ИТН " Слави Трифонов, който посредством видеопост във Facebook съобщи, че  " Демократична България "  искат постове, въпреки че настояват противоположното ". 

" Който твърди, че Демократична България е желала части от баницата, лъже. И лъже съгласно личните си примитивни показа за разпределение на дялови участия във властта и партийни планове. Предложихме съответна формула за поддръжка за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше под паника отблъсната. Това, което последва, беше доказателство, че тематиката за Движение за права и свободи е най-малкото неуместна за управлението на Има Такъв Народ. Вместо политически отговор всъщност, последва извънредно грозна лична офанзива тъкмо против хората, които в последните месеци направиха доста против модела Борисов-Пеевски-Доган. Те заслужават поддръжка да продължат, а бяха облени в потоци тиня в цялостен синхрон с ГЕРБ, Движение за права и свободи и техните медии. Тези неща в никакъв случай не са инцидентни. А когато се видя, че ние няма да " клекнем ", през днешния ден последва офанзива и против мен с Борисовите опорки по какъв начин желаеме порции ", написа Христо Иванов. 

Според него, отводът за образуване на ясна парламентарна настройка под димката за " държавното управление на малцинството "  с 65 гласа не може да скрие за дълго на милостта на чии гласове ще се крепи готвеното ръководство. " Спекулациите с виновността за отиване на последващи избори няма да прикрият от гласоподавателя бягството от отговорност, неспособността за обикновен политически разговор, отхвърли от търсене на поддръжка и нежеланието за действителна борба с Движение за права и свободи и техните корупционни мрежи. Протестът няма да бъде заметен под килима като нежелателен спомен за присвоена политическа биография. С всичко това това Има Такъв Народ ще съобщи хората, които действително смъкнаха Борисов и гласоподаваха за смяна. Знам и тъкмо какво следва: по какъв начин ще бъдем атакувани, с какви опорки, благодарение на кои медии и представители. Това не е ново за нас, не ни е спирало, няма да ни спре и в този момент. Нямам никакво подозрение, че ще си върнем страната, колкото и мъчно и дълго да е това изпитание ", уточни още Иванов. 

Той даде още едно разяснение: " Бях нападнат персонално и давам отговор в персонално качество. Ние сме демократична групировка. Ако въобще бъде потърсена наша поддръжка по някакъв сериозен метод, партиите от обединението и парламентарната група ще оценят оферти състав на Министерски съвет, програмните поръчки и очертаващото се парламентарно болшинство и групово ще вземем решение за последващите си дейности в полза на страната и гласоподавателите ".  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР