Този парламент, макар и с кратък живот, трябва да реши

...
Този парламент, макар и с кратък живот, трябва да реши
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Двама председатели на ротационен принцип не звучи особено сериозно

Този парламент, въпреки и с къс живот, би трябвало да реши някои значими проблеми, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който е номиниран от своята политическа мощ за ръководител на Народното събрание.   

Той сподели още, че би могъл да се оправи с отговорностите на поста, по тази причина е приел да бъде претендент за ръководител.

По думите му, в случай че на председателския съвет на следващия ден сутринта бъдат препоръчани рационални решения, които да доведат до отблокране на Народното събрание, Българска социалистическа партия са подготвени да ги обсъдят.

Според него концепцията на Демократична България за двама ръководители на ротационен принцип не е изключително сериозна. По думите му, в Екологичен потенциал това работи, тъй като там мандатът е корав – 5 години, само че не е ясно по какъв начин ще се реализира ротация в настоящия български парламент.  

Според него най-хубавото решение е да бъде излъчен един претендент,  но няма по какъв начин това е претендентът нито на първата, нито на втората политическа мощ.

Вигенин счита, че сплотяващо може да е предлагането на Българска социалистическа партия за неговата кандидатура.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР