Този окоп, който украинските войници се опитват да възстановят, не

...
Този окоп, който украинските войници се опитват да възстановят, не
Коментари Харесай

Украински войници се обучават в Полша

Този окоп, който украинските бойци се пробват да възстановят, не е на фронтовата линия. Той е в Полша. И през днешния ден врагът не е съветски, а френски. Това е единствено едно от ученията, които френските военни организират в границите на Мисията на Европейския съюз за военна помощ в Украйна, известна още като EUMAM. В продължение на към месец и половина украинските бойци са подложени на тествания, с цел да могат да се завърнат вкъщи с усъвършенствани умения в тактическата пукотевица, стрелбата с минохвъргачки, ръководството и поддръжката на транспортни средства, разминирането и пилотирането на дронове.
Имаме френски отряд от 200 до 250 бойци, чиято задача е да образоват украински батальони от 400 до 700 души. Обучението стартира от най-основното самостоятелно равнище, с съществени умения като пукотевица и бойно избавяне, и стига до равнище рота. Имам поради по-специално маневрирането, тактическото мислене и правенето на заповеди.
Полковник Антоан Лапарра Старши народен представител на Франция за EUMAM

Досега французите са обучили над 10 000 украински бойци в Полша или на френска земя. Съобщава се, че общо 46 000 са били обучени чрез програмата. Инструкторите обаче също се учат от украинските бойци.
Първото нещо, което научаваме от украинците, е по какъв начин да се приспособяваме, тъй като основният миг на нашата задача тук е на първо място да отговорим на потребностите, изразени от тях. " " Въз основа на опита на тези украински бойци ние приспособяваме нашите способи на деяние, без значение дали става въпрос за окопна война, битка с безпилотни самолети или техники за хващане, които те употребяват.
Полковник Антоан Лапарра

Euronews не съумя да беседва с никой от украинските бойци по време на подготвителния ден, който наблюдавахме предишния месец, само че в изказване, изпратено по електронната поща, украинското министерство на защитата съобщи, че изтъквам " е доста значимо да се продължи образованието на украинските военнослужещи в границите на тази задача. Според тях то дава опция на украинските бранители да овладеят модерни оръжия и съоръжение, с цел да отхвърлен дейно съветската експанзия ". Кулминацията на деня бе в образователно населено място, където украинците имаха за задача да обезопасят улица с сложени клопки и противников бойци, лежащи в засада. Бяха позволени няколко неточности и някои от тях бързо бяха маркирани като ранени. Но този път те получиха позитивна оценка. Все отново няма време за отмора, скоро те ще се върнат на фронтовата линия в действителност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР