Този милиард и половина, за който днес се споразумяхме, ще

...
Този милиард и половина, за който днес се споразумяхме, ще
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Тези 1,5 млрд. евро, за които се споразумяхме с Китай, отиват за малкия и среден бизнес, това е огромен успех за Борисов

Този милиард и половина, за който през днешния ден се споразумяхме, ще са средства ориентирани към българския дребен и междинен бизнес и започващите компании. Тези пари съществуват. С планове компаниите ще могат да аплайват за тези пари. Това съобщи изпълнителният шеф на Българска банка за развиване Стоян Мавродиев в предаването " Лице в лице " по bTV.
Днес Българската банка за развиване и Китайската банка подписаха съглашение за кредитна линия от 1,5 милиарда евро за български компании.
" Тези пари са голям триумф за България, министрите и Бойко Борисов. Ние работихме от месеци за тези покупко-продажби, през днешния ден просто те се материализираха, сподели още той.
" За Китай бе плюс, че работят с държавна банка. Всички пари, които ние имаме като запас идват от съглашение с други интернационалните банки. Правителството не дава и стотинка, от парите на бюджета за нас. Това е значимо да се знае, когато ни нападат ", добави Мавродиев.
" През наша стратегия даваме заеми и на другите банки в България, по този начин финансирахме над 7000 компании, в които работят доста хора, които устоят своите фамилии ", безапелационен бе изпълнителният шеф на Българска банка за развиване.
" Ще финансираме даже и културна активност, както и сега ", приключи Стоян Мавродиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР