Този Хелоуин тяхната сага приключва. 45 години след оригиналния филм

...
Този Хелоуин тяхната сага приключва. 45 години след оригиналния филм
Коментари Харесай

Празникът на Вси Светии никога вече няма да е същият - „Хелоуин: Краят“ през октомври само в кината

Този Хелоуин тяхната сага завършва. 45 години след истинския филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от почитателите, по този начин и от рецензията, хорър франчайзи в историята на киното, доближава епичната си и ужасяваща кулминационна точка с Хелоуин: Краят. Лори Строуд и въплъщението на безспорното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във заключителен конфликт, какъвто не сме виждали до момента на огромния екран. Само един от тях ще оцелее, само че кой? След невероятния триумф на трансформиралите се в най-успешните филми от поредицата досега Хелоуин (2018) и Хелоуин убива (2021), като режисьор на Хелоуин: Краят се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има упоритостта завършекът на трилогията му още веднъж да предложи на феновете нещо друго.

Той споделя: Филмът ще бъде доста по-интимен от предходните два. В него няма доста игрички, остроумия и наслада от реверанси към предишното. От известна позиция, „ Хелоуин: Краят “ е филм за порастването и е доста друг като звук. Именно това ме вълнуваше най-вече – трите елементи, по които работих, да бъдат доста разнообразни една от друга. Всички те отдават респект на Карпентър, без съзнателно да подражават на стила му. Действието на Хелоуин: Краят се развива четири години след събитията в Хелоуин убива и от този момент никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и написа записките си. След като разрешава духът на Майкъл да диктува и дефинира действителността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-сетне е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е упрекнат в убийството на момче, на което е бил бавачка, стартира вълна от принуждение и смут, които ще принудят Лори най-сетне да се изправи против злото, което не може да управлява и един път вечно да постави край. В ролята на Лори Строуд за финален път се завръща жанровата икона Джейми Лий Къртис, която след присъединяване си в Хелоуин: Краят прави оценка по друг метод своята героиня и статута ѝ на една от най-емблематичните „ финални девойки “: Всичко беше надълбоко прочувствено – изживях същински катарзис. Когато назоваха Лори „ финално момиче “, в никакъв случай не съм разбирала какъв брой е значимо това определение, до момента в който не направих този филм.

Сега в действителност го разбирам и считам, че феновете ще са удовлетворени. Хелоуин: Краят още веднъж ще ни води в най-мрачните кътчета на човешката душа и схващане, с цел да ни разкрие по друг и автентичен метод ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и човеци. Филмът ще предложи и на почитателите на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго. Режисьор на Хелоуин убива е Дейвид Гордън Грийн (Ананас Експрес, Хелоуин, Хелоуин убива), който е и сценарист, наедно с Дани МакБрайд, Пол Брад Логан и Крис Берние, по облици основани от Джон Карпентър и Дебра Хил. В функциите са Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Уил Патън, Джеймс Джуд Кортни, Роан Кембъл, Кайл Ричардс, Майкъл О‘Лиъри, Омар Дорси и други Хелоуин: Краят настава единствено в кината от 14 октомври.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР