Този Хелоуин ще е малко по-различен, защото Дяволът има планове

...
Този Хелоуин ще е малко по-различен, защото Дяволът има планове
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Молитва за дявола“

Този Хелоуин ще е малко по-различен, тъй като Дяволът има проекти за нас! Ще го пуснете ли да влезе?

В навечерието на празника, неразривно обвързван със страховитото, хорър трилърът „ Молитва за дявола “ ще ни води в киносалоните оттатък дверите на пъкъла, за най-смразяващото кино преживяване на сезона. 

Смесвайки детайли от типичен кино и литературни разкази за екзорсизъм с завладяваща и надълбоко психическа история, „ Молитва за дявола “ ще предложи друг взор към жанра, който ще допадне както на феновете на свръхестественото, по този начин и на феновете с желание към по-реалистичните трилър мистерии. 

Къде е границата сред действителност и самозаблуда? Между положително и зло? Възможно ли те да са взаимно заменяеми и какво е належащо на човек, с цел да се изправи против личните си демони и да ги прогони? 

В „ Молитва за дявола “, с цел да отговори на растящия брой демонични обсебвания, католическата черква още веднъж отваря вратите на учебните заведения си, с цел да образова свещениците в ритуала на екзорсизма. 

На това духовно полесражение изгрява гения на един нехарактерен боец – младата монахиня, сестра Ан (Жаклин Байърс). Въпреки че на монахините им е неразрешено да правят екзорсизъм, един професор (Колин Салмън) вижда гения ѝ и се съгласява да я образова.

Озовала се на самобитната фронтова линия дружно със своя състудент отец Данте (Крисчън Наваро), сестра Ан се изправя в борба за душата на младо момиче, за което има вяра, че е обладано от същия дявол, който е тормозил и личната ѝ майка, и скоро открива, че Дяволът я е отвел тъкмо там, където той желае… и има проекти за нея.

  Участвайте тук  

Отправяме „ Молитва за дявола “ от 28 октомври единствено в кината и 4DX, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава късмет да спечелите двойни кинобилети за кино лентата. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 28 октомври и бъдете подготвени за премия. Успех!

Дни преди формалната премиера на кино лентата „ Молитва за дявола “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата. А тук е прикрит и отговорът на въпроса.

1. В „ Молитва за дявола “ младата монахиня сестра Ан се причислява към група от свещеници, обучавани в ритуала на екзорсизма. Официално обаче на дамите е неразрешено да практикуват този обред .

2. Екзорсизмът е необятно употребена тематика в киното, oсобено в сезона на Хелоуин. Най-популярният и считан за „ класика в жанра “ филм по тази тема е „ Екзорсистът “ от 1973 година, за който режисьорът му Уилям Фридкин даже получава номинация за „ Оскар “.

3. В „ Молитва за дявола “ по време на образованието си сестра Ан се бори да „ избави душата “ на малко момиче, осъзнавайки скоро, че то е обладано от същия дявол, обладал майка ѝ (в ролята Койна Русева), и който я преследва през целия ѝ живот.

4. Освен Койна Русева в „ Молитва за дявола “ вземат участие още няколко български артисти, измежду които Велизар Бинев, Мартин Тасков и младата Дебора Жечева , която влиза в ролята на основната героиня като дребна.

5. Oригиналното заглавие на кино лентата е „ The Devil’s light “ , само че основателите му вземат решение да заложат на по-въздействащото „ Prey for the devil “.

6. „ Moлитва за дявола “ е въодушевен от историята на Анелиз Мишел – германка, която през 2013 година е била подложена на католически ритуали за екзорсизъм, откакто е била диагностицирана с психологично заболяване.

7. За да сътвори по оптимално гръмък и достоверен метод злокобната и смразяващата кръвта атмосфера на кино лентата, режисьорът Даниел Стам събира екип от одобрени имена в хорър-трилър жанра . Дизайнер на продукцията е именития Джонатан МакКинстри, работил по заглавия като „ Тotal Recall “, „ Penny Dreadful “, „ The terror “, саундтракът е поверен на Нейтън Бар ( Hostel, True Blood ), а монтажът е дело на Том Елкинс ( Annabelle, Child’s Play ).

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

8. Основна роля по основаването на „ Молитва за дявола “ също е поверена на българка – художественият шеф на продукцията е Лора Венкова .

9. Макар и учебното заведение по екзорсизъм „ Свети Архангел Михаил “ да е измислено за кино лентата, то в действителния живот също се организират курсове по екзорсизъм . Институтът Sacerdos в Рим да вземем за пример организира годишни курсове, в които свещеници се образоват да извършват този обред.

10. Един от най-обичаните и известни английски артисти Бен Крос, прочул се с функциите си в „ Стар Трек “, „ 12 маймуни “, „ Тъмни сенки “ и други, който влиза в ролята на кардинал Матюс, умира 10 дни откакто завършва фотосите си за „ Молитва за дявола “ . Ето за какво екипът на кино лентата посвещава продукцията на него.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР