Toyota T-Mate е новото име, обединяващо системите за безопасност заедно

...
Toyota T-Mate е новото име, обединяващо системите за безопасност заедно
Коментари Харесай

TOYOTA T-MATE: НОВОТО ИМЕ, ОБЕДИНЯВАЩО СИСТЕМИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ И АСИСТЕНЦИЯ НА ВОДАЧА В TOYOTA

Toyota T-Mate е новото име, сплотяващо системите за сигурност дружно със модерни системи за асистенция на лидера ADAS (advanced driver assistance systems) в моделите на Toyota.

Новото име отразява напредъка в развиването на автомобилните системи за асистенция и отбрана на лидера и пасажерите, както и на другите участници в придвижването.

Toyota T-Mate дава по-ясен и понятен израз на същността и преимуществата на ADAS технологиите, представяйки ги в ролята на непрекъснат сътрудник на лидера.

Toyota поема сериозен ангажимент за обезпечаване на допустимо най-високи стандарти във връзка с сигурността в своите коли, търсейки непрекъснато благоприятни условия за внедряване на нови софтуерни решения, спомагащи за предотврятяване на пътнотранспортни катастрофи и за възстановяване на сигурността както на лидера и пасажерите в автомобила, по този начин и на другите участници в придвижването. Този метод дава опция за основаването на ново потомство съвременни системи за асистенция на лидера (популярни и под съкращението ADAS), които играят все по-сериозна роля за повишение на сигурността на автомобилното придвижване.

Обявявайки усилването и разширението на обсега на своя ангажимент във връзка с сигурността, Toyota показва Toyota T-Mate - новото сплотяващо име за всички системи за сигурност и ADAS в колите на компанията.

Новото название обгръща богата гама от системи, ориентирани към възстановяване на сигурността в доста обстановки на пътя - от маневри за паркиране до шофирането по градските улици и автомагистралите.

Еволюцията на технологиите за сигурност докара до все по-широко и всеобщо потребление на разнообразни датчици, радари и камери за непрестанно наблюдаване освен на държанието на автомобила, само че и на околната среда и на движещите се наоколо други участници в придвижването. Благодарение на получената по този метод информация, системите предизвестяват лидера за евентуалните рискове и при нужда се намесват интензивно в работата на спирачната система, кормилната уредба и ръководството на мотора за да спомогнат за попречване или за намаляване на последствията от възможни злополуки на пътя.

Обединяващото название Toyota T-Mate дава опция на Toyota за нов метод на фокусиране на вниманието върху действителните преимущества на своите ADAS в миг, в който автомобилната промишленост върви към бъдеще с коли със модерни системи за автоматизирано ръководство и самостоятелно придвижване.

Toyota се възползва и от опцията да обясни преимуществата на ADAS по по-лесен за разбиране от страна на потребителя метод и да подчертае способността на всеки автомобил на марката да „ бди “ непрекъснато за хората във всяко пътешестване.

T-Mate сплотява системите в състава на Toyota Safety Sense с другите дейни системи за асистенция на лидера при шофиране и паркиране, освен, с цел да направи шофирането по-лесно и безвредно, само че и да обезпечи дейна отбрана на всички пасажери в автомобила и на другите участници в придвижването в разнообразни обстановки на пътя.

Непрекъснатото развиване на модерните високотехнологични системи за сигурност и необятното им внедряване в цялата продуктова гама на марката удостоверява уговорката на Toyota към напъните за понижаване на броя на произшествията на пътя.

Следвайки тази философия, дебютът на T-Mate съответствува с представянето на последното потомство Toyota Safety Sense, включващо редица новъведения и усъвършенствания на съществуващите ограничения за сигурност.
Системата за превантивна отбрана от конфликт Pre-Collision System предлага за първи път надзор на ускорението при ниска скорост на придвижване (Acceleration Suppression) и Асистент при включване в трафика на кръстовища (Intersection Cut-In Traffic Assist), както и усъвършенствана функционалност за различаване на приближаващи коли (Oncoming Traffic) и Асистент за маневри в кръстовища (Intersection Turn Assist).

Сред другите нови функционалности на TSS са системата за спешно прекъсване при незабавни случаи EDSS (Emergency Driving Stop System) и облачната актуализация на софтуера по безжичен път OTA (Over The Air), които поддържат актуалността на функционалностите в действително време и прибавят нови в целия интервал на употреба на автомобила.

Пакетът T-Mate варира според от предлаганите в съответните модели и/ или равнища на съоръжение коли системи за асистенция и сигурност.

Новото сплотяващо название ще бъде въведено на европейските пазари в границите на представянето на новите артикули и сезонните стратегии на компанията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР