Тойота представи пилотите си в Световния рали шампионат (WRC) за

...
Тойота представи пилотите си в Световния рали шампионат (WRC) за
Коментари Харесай

Тойота представи пилотите си, Лапи го няма

Тойота показа водачите си в Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2023, като при селекцията на Яри-Мати Латвала няма изненади. Финландецът от няколко месеца насам повтаря, че не вижда смисъл да прави промени в отбора и единствената такава се оказа неналичието на Есапека Лапи, за който се чака да подпише с Хюндай.

Лидери на отбора остават международният първенец Кале Рованпера и Елфин Еванс, които ще карат с цялостна стратегия следващата година. Също с цялостна стратегия ще кара и Такамото Кацута, само че японецът ще дели третата кола на Тойота с 8-кратния международен първенец Себастиен Ожие, а в останалите стартове ще се състезава за втория отбор на японците - TGR NG, за който кара и този сезон.

Предполага се, че другата седмица Лапи ще показан от Хюндай и съгласно източници, близки до водача, той ще подпише за два сезона на мястото на Ойт Танак. Латвала също разяснява слуховете за Лапи и сподели, че на негово място той също би избрал Хюндай, където ще получи две години с цялостна стратегия против половин сезон - това, което може да му предложи Тойота.
 Танак към момента няма контракт за 2023 година Танак към момента няма контракт за 2023 година
Ожие най-вероятно ще кара половината ралита следващата година, като Венсан Ланде става титулярният му навигатор, само че към този момент е несъмнено единствено, че двамата ще започват в рали “Монте Карло ” през януари.
 Крейг Брийн напуща М-Спорт Крейг Брийн напуща М-Спорт
Тойота завоюва за втора поредна година международната купа при конструкторите в WRC този сезон, а Рованпера стана най-младият международен първенец в историята на спорта.
 Хюндай откри заместител на Танак Хюндай откри заместител на Танак
Най-късно се чака да разгласи водачите си за следващата година М-Спорт, като там любимец за №1 в отбора е към този момент някогашният международен първенец в WRC2 Андреас Микелсен, който към този момент има опит като фабричен водач на Фолксваген и Хюндай.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР