Toyota официално представи следващото поколение SUV Land Cruiser в САЩ.

...
Toyota официално представи следващото поколение SUV Land Cruiser в САЩ.
Коментари Харесай

Toyota разкри изцяло новия Land Cruiser

Toyota публично показа идващото потомство SUV Land Cruiser в Съединени американски щати. Японската копания разсекрети външния тип на новата Toyota Land Cruiser Prado. В Северна Америка от в този момент нататък този модел ще се продава просто като Land Cruiser, а в тези страни, където се продава Land Cruiser 300 SUV, новостта ще получи префикса Prado към името.

Новият образ на модела явно е ориентиран към нишата не толкоз на първокласните, колкото на бруталните офроуд коли. С ъгловатите форми на каросерията той припомня повече на новите Ford Bronco и Land Rover Defender, в сравнение с своя предходник.

Автомобилът ще бъде пуснат в три версии: съществена с името " 1958 ", " междинна " и първо издание от най-голям клас - пилотна лимитирана серия First Edition, от която в продажба ще бъда пуснати 3000 екземпляра.. Първият и последният вид получиха кръгли фарове, а " междинната " - правоъгълни.
 Снимка 628421
Източник:

В техническо отношение главните вести са две. Първо, това се електродвигателите. В началото за продажбите на купувачите ще бъде препоръчана единствена алтернатива, основана на 2,4-литров редови четиритурбо мотор, комбиниран с електрически мотор с мощ 48 конски сили. Заедно те създават мощ от 330 к.с., които се подават през класическа осемстепенна автоматизирана скоростна кутия. Задвижването е цялостно - непрекъснато с четирите колела.

Втората вест е фундаментално особеното окачване. Рамковата структура на шасито е непокътната, само че вместо твърда ос, откъм гърба е инсталирана многораменна структура, а предното окачване е получило опционална система за изключване на стабилизатора.
 Снимка 628422
Източник:

По-рано се предполагаше, че за пазарите в други страни Land Cruiser ще резервира базовите четирицилиндрови мотори: 2,8-литров дизел и 2,7-литров бензинов атмосферен мотор. Но варианти с V6 мотор не се чакат.

Продажбите на новия модел в Съединени американски щати ще започват напролет на 2024 година и по-късно през същата година и в Европа. В то си компанията споделя, че Toyota разчита да дефинира цена в региона на 55 000 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР