Toyota Motor успя да стане световен лидер в продажбите на

...
Toyota Motor успя да стане световен лидер в продажбите на
Коментари Харесай

Toyota пак изпреварва Volkswagen

Toyota Motor съумя да стане международен водач в продажбите на нови коли през интервала януари-април 2022-а. Според Bloomberg японският авто колос е съумял да задмине най-близкия си съперник Volkswagen AG с повече от милион продадени коли. В същото време представянето на Toyota понижава на годишна база. Японците са продали 3 429 636 автомобила от марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino, което е с 5.8 % по-малко спрямо първите четири месеца на 2021 година

Продажбите на японския пазар спадат най-значително, като търсенето понижава с 16.63 % до 692 370 автомобила. Глобалният спад в продажбите обаче се пресмята единствено на 2.7 %. Що се отнася до Volkswagen AG, то продажбите на германците понижават доста по-осезаемо. През интервала януари-април немският тръст е продал 2 414 800 коли от марките Volkswagen, Skoda, Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche, Scania и други следени от концерна марки, което е с 26 % по-малко по отношение на същия интервал на предходната година.

Анализаторите изясняват този сериозен спад и забележителна разлика от Toyota с експлоадирането на нова вълна на ковид в Китай, който е най-важният пазар за продажби на Volkswagen, както и с прекратяването на доставките на съставни елементи от Украйна.

Toyota също е наранена от обстановката с COVID-19. През март автомобилният гигант стартира да стопира заводи, вследствие на което компанията провали индустриалния проект за април и сглоби с 9.1% по-малко коли, в сравнение с през април 2021 година За началото на юни са планувани нови паузи, поради които Toyota ще създаде 850 000 автомобила, което е със 100 000 по-малко, в сравнение с са проектите.

Toyota е международен водач по продажби към този момент две следващи години. През 2020 година японците заеха водещата позиция с 9.5 милиона продадени транспортни средства против 9.3 милиона продадени от Volkswagen. През 2021 година разликата се усили. Toyota съумя да продаде 10.5 милиона автомобила, до момента в който Volkswagen - единствено 8.9 милиона. Ако се съди по резултатите от началото на годината, японците имат всички шансове да да запазят водачеството си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР