Той заяви, че не знае имената от другите политически формации,

...
Той заяви, че не знае имената от другите политически формации,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Спекулация е, че с ПП имаме различия. Забавянето от наша страна е технологично

Той съобщи, че не знае имената от другите политически обединения, които се спрягат за министри.

„ Доколкото знам текат някакви разисквания. Разбираме изключителната трудност, в който се намира страната. Аритметично за нас е значимо да има болшинство, което е отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ясно е, че то не може да бъде безпроблемно и безпрепятствено, само че би трябвало да има държавно управление. Трудността ще стартира по-късно – по какъв начин ще действа това болшинство “, счита Иванов.

„ Трябва да дадем един огромен заем на доверие на мандатоносителя, тъй като другояче няма да има ръководство “, добави той.

„ В рамките на идващите 12 месеца следва два пъти да формираме 2/3 болшинство във връзка с правосъдната власт. Предстои с 2/3 болшинство да изберем състав на Инспектората към Висш съдебен съвет и нова парламентарна квота във Висш съдебен съвет. Трябва да потърсим сериозен диалог. Ще работим за това да има спор и той да бъде в Народното събрание, структурно проведен “, съобщи още Христо Иванов.

„ Има риск при сформиране на държавно управление да се получи обстановка на партийна феодализация на обособените министерства. Ще създадем нужното за корекции в съдружното съглашение това да не се случи. Когато министърът по лична воля и единствено той може да си дефинира екипа и той е от една политическа мощ, нали си давате сметка какво може да се случи “, сподели от своя страна Атанас Атанасов.

По отношение на бранш „ Сигурност “ той съобщи, че там би трябвало да има салда. Според него е вярна промяната на всички шефове на специфичните служби по време на служебните държавни управления.

„ Борисовото държавно управление беше кадрувало по този начин бранш „ Сигурност “, че да прикрива корупцията и закононарушенията. Само че има риск да се получи напрежение при работата на постоянното държавно управление с тези назначения “, сподели Атанасов.

Според него някои от назначенията са били удачни, само че други – не.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР