Той така прекара времето и като служебен премиер – под

...
Той така прекара времето и като служебен премиер – под
Коментари Харесай

Стефан Янев като руски самогон в бутилка от Кока-кола

Той по този начин прекара времето и като длъжностен министър председател – под сянката на президента, който към този момент бе повел борба против модела „ Борисов “, олицетворяващ всичко корумпирано, за което се сетите. През първите два-три седмици от мандата на първото служебно държавно управление Янев даже не можеше да върже няколко фрази в разумна поредност. Помогнаха му, евентуално е репетирал и пред огледалото, само че почти стартира да се държи удовлетворително пред камери и микрофони. Сносно не е синоним на „ чудесно “, даже на „ добре “, да се разберем.

През второто служебно държавно управление шефката на кабинета му спусна бариерата за професионалните пиари и разбиращи от държание в политиката хора и сама се зае да моделира своя човек. Ключът от бараката е в „ своя “, наясно сте, не сте малки…
Цедката за гости пред кабинета на Янев се трансформирала в митническа преграда, настояват хора, познаващи дебрите на „ Дондуков “ 1. Клюки са сходни изказвания, естествено, тъй като никой не е „ светил “ какво се случва и приказва в кабинета на министър-председателя Янев. За предшественикът му Борисов се заприказва интензивно, че в същия кабинет са се провеждали извършения по Кама-сутра диванен вид, само че това си остана в разказите на чиновници от НСО и някои по-наблюдателни чиновници на Министерски съвет. Което не е разколебало публичното мнение, че се е случвало тъкмо това, просто не излязоха фотоси, записи и видеа от въпросните сеанси. Колко покупко-продажби за автомагистрали, кърпене на дупки, съветски газ, съветски едикаквоси, полети на футболисти и всякакви фусти с държавния аероплан, заеми от ББР, усвояване на активи от КТБ с с случили вътре – некой не знае. Можем да предположим, че става дума за милиарди, даже да сме сигурни, само че основният прокурор към този момент прикрива с гърди митичният обир.

Но да се върнем на Янев. Партията му – бъдещата – щяла да е патриотична (патриотите всичките са в политиката, май, а ние, дето сме извън, сме единствено идиоти…), центристка и щяла да проповядва неутралитет. Тоест, ще си кротуваме в Европейски Съюз и НАТО, само че ще се надупваме нежно на Путин. Прощавайте за израза, само че ми се коства подобаващ за досегашното държание на Янев. Щял да обере избор от Българска социалистическа партия, от Има Такъв Народ, от „ Възраждане “, Вътрешна македонска революционна организация и други. Ако това е по този начин, можем да чакаме пропутинска политика, опакована в родолюбив целофан.

И всичко това под крилото на Румен Радев?

Хайде да си приказваме искрено. Янев не има даже чалка част от това, което е Радев. Не че Радев е непогрешим. И Янев е някогашен боен, военачалник, само че не мислите ли, че политиката и ръководството на страната нямат потребност от повече лампази? Руският военачалник Лебед, трагично умрял в съмнителна злополука с хеликоптер, споделяше: Генерал политик, е все едно евреин еленовъд.
Има изключения, несъмнено, само че Янев не е потвърдил, че е от тях. Освен, когато е пред огледалото...

Скучен, лишен от харизма, без самостоятелни впечатляващи качества, несъмнено добър реализатор - нищо повече от това. Стремежът към властта е движеща мощ у него и това той даже не съумя да прикрие, когато вместо министър председател, му дадоха военното министерство. Егати политика е, щом се разсърди като дете и се държеше като такова, до момента в който му показаха вратата. Тази самомнителност, неовладян блян към власт и неконтролиран егоизъм го вършат слаб избор за лидер на политически план. Дори краткотрайно да бъде вграден в лелеяното от него пространство, бързо ще стане жертва на центробежните сили. Не е роден лидер. Не е построен политик. Не е посланик от гръцко, сръбско и турско равнище, да не приказваме за още по-големи школи. Руски самогон, налят в пластмасова бутилка от Кока-кола – това ще е продукта „ Янев “.

Защо президентът Радев залага на такъм състезател? Загадка. Ако изобщо е вярна тезата, че концепцията за Янев е негова… Интелигентността на Радев би трябвало да борави с други критерии, в случай че пейката с аварийни играчи не се е изчерпала...

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР