Той ще бъде конвоиран от екип на Главна дирекция Охрана

...
Той ще бъде конвоиран от екип на Главна дирекция Охрана
Коментари Харесай

Дания ни връща обвиняемия за убийството на Димитър от Цалапица на 20 март

Той ще бъде конвоиран от екип на Главна дирекция " Охрана " към Министерството на правораздаването с полет през Мюнхен. Самолетът каца на летище София в 22:45 часа, оповестиха от прокуратурата.

След кацането Бизюрев ще бъде отведен в столичния следствен арест, а на идващия ден ще бъде конвоиран в Пловдив.

Правилата за конвоиране на арестувани и наказани не разрешават превозването сред разнообразни обитаеми места да се прави в тъмната част на денонощието.

30-годишният Рангел Бизюрев е притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е осъществено с особена свирепост. След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания. Тамошните управляващи го предават на България след решение на две правосъдни инстанции - на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

След привеждането на обвинения в бранш " Арести ", Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

24-годишният Димитър Малинов в Цалапица беше пребит до гибел и седем дни по-късно трупът беше открит, заровен край Цалапица. Рангел Бизюрев съумя да избяга отвън страната след убийството и беше разгласен за интернационално търсене. Няколко месеца българските управляващи несполучливо го издирваха, което бе причина за гневни митинги измежду обществеността, основно в родното село на убития юноша Цалапица. По неофициални данни, през това време Бизюрев се е укривал в няколко европейски страни.  Едва в края на предишния ноември той бе хванат в Дания, където процедурата по изгонването му се проточи поради обжалване на връщането му в България.  

Рангел Бизюрев е апетитен като главен фактор за откриване на цялата истина за убийството на Митко, защото сега арестуваните по този случай - двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови, го сочат като директен причинител. Неговите показания ще покажат дали това е по този начин, или братята от Цалапица също са били съучастници, каквото е убеждението на близки и родственици на убития юноша.

В момента Борислав и Валентин Динкови са арестувани по обвиняване за укривателство и помагачество на Рангел Бизюрев да избяга след закононарушението.

Това може да им обезпечи леки присъди, в случай че свидетелските показания на Рангел не пренасочат процеса в друга посока, считат наблюдаващи.

Последното дело против близнаците бе на 26 януари. Тогава съдът реши делото да се гледа по общия ред, а не по съкратената процедура. Така се дава опция при връщането на Рангел Бизюрев той да бъде разпитан от магистратите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР