Той се обърна към здравния министър Кирил Ананиев и му

...
Той се обърна към здравния министър Кирил Ананиев и му
Коментари Харесай

Директно От Министерски Съвет! Какво Се Случва! Премиерът Бойко Борисов Вдига Хеликоптерите! В Момента Каракачанов Е

Той се обърна към здравния министър Кирил Ананиев и му предложи: " с министър Каракачанов, с министър Радев (Красимир Каракачанов и Валентин Радев - на защитата и на вътрешните работи - б.р.) - сядате и вършиме. Имаме хеликоптери, които могат да станат напълно за спешна помощ ".

Премиерът разгласи, че имаме вертолети. " Могат да преоборудват за погасяване на горски пожари. Ще си ги карат военните - хем ще натрупват летателни часове, хем ще упражняват, хем ще избавят човешки живот ".

Министърът на защитата Красимир Каракачанов изясни, че в сряда е извършена работна среща сред представители на МО, Министерство на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи. Точно това уточнихме - да се направи финансова сметка за вертолетите, които не употребяваме - какъв брой ще коства ремонта им. Има задоволително техника, с които може да задоволим потребностите на опазването на здравето ", сподели Каракачанов.

Имаме техника, те са здрави, не са обслужвани, сподели Бойко Борисов във връзка с наличната авиационна техника.

Припомняме, все още българските Военновъздушни сили разполагат с вертолети Ми-17 и Ми-24, които са съветско произвеждане. Към тях имаме и BELL-206 - образователен вертолет, подобаващ за здравна евакуация, само че при положителни метеорологични условия.
Другият тип вертолети, които са на доклад в армията, са Кугър AS-532AL. Той е подобаващ както за здравна евакуация, по този начин и за транспорт на товари. Необходимо е да се обясни положението на всяка една машина, поучават резервисти.

Припомняме, неведнъж български военни екипи са взели участие в гасене на пожари както в страната, по този начин и в прилежащи страни. Подобна интервенция изисква освен нужното съоръжение, само че и подготовка на екипажа, предизвестяват военни специалисти, написа Нюз.бг.

Запознати с армейската промяна напомнят, че при първичното редуциране и утилизация на военна техника по План 2004 е имало предложение някои от предопределените за заличаване бойни устройства да бъдат преоборудвани и да се употребяват за гасене на пожари. Предложението не е било признато.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР