Той посочи, че най-вероятно епидемичните стойности ще бъдат достигнати към

...
Той посочи, че най-вероятно епидемичните стойности ще бъдат достигнати към
Коментари Харесай

Д-Р Кунчев С Много Важна Информация За Грипната Епидемия!

Той уточни, че най-вероятно епидемиологичните стойности ще бъдат достигнати към края на януари.

Здравният контрольор посочи, че не всички области изпадат в зараза по едно и също време. Първите наранени евентуално ще излязат от зараза до 10 дни, съобщи той и изясни, че грипът прави изострен връх доста бързо. Също толкоз бързо обаче заболеваемостта спада - в границите на 2 седмици.

Грипът бързо ни " сграбчва ", уточни доктор Кунчев и добави, че при други респираторни инфекции нещата стартират като хрема и кашлица. При грипа водещи са общите признаци - главоболие, температура, мощна изнемощялост, мускулни болки, изясни той.

Според него най-честата неточност е подценяването на болестта.

Болни не престават да вървят на работа и заразяват сътрудниците си, уточни доктор Кунчев и увери, че се вършат опити най-малко в детските заведения да се провежда по-ситна цедилка и да не се позволяват заболели деца. Често обаче сътрудниците влизат в разправии с родители, които упорстват да оставят детето си, което е с забележими признаци на грип, сподели той.

Д-р Кунчев беше безапелационен, че предаването на грипа е толкоз бързо, че в случай че е почнала зараза, няма какво да я спре.

Той обаче е уверен, че макар че мярката за прекъсване на образователните часове няма да спре епидемията, тя ще понижи интензитета и по-малко деца ще се разболеят.

Когато става въпрос за чиста вирусна зараза, антибиотикът няма да помогне при грип, уточни здравният контрольор и добави, че единствено доктор може да реши по кое време вирусна зараза се е насложила с бактериална.

Д-р Кунчев акцентира, че изключително би трябвало да внимават възрастните хора, тези с хронични болести или при задържане на клинична картина. Ако признаците не отшумят до седмица, би трябвало да се потърси лекарска помощ, посъветва той.

Причината е, че са вероятни затруднения. По думи на здравния контрольор към 160-180 са развитите пневмонии за седмица., безапелационен бе доктор Кунчев.

Припомняме, през вчерашния ден беше оповестена грипна зараза за четири области в страната - Стара Загора, Бургас, Шумен и Силистра.

От сряда зараза ще бъде оповестена и в Русе, чака се и във Варна.

Засега в грипна почивка излизат единствено учениците в Стара Загора - от 16 до 18 януари, и в Бургас и Поморие - до 18-ти. Очаква се обаче тези дни да бъдат разпуснати и децата в Шумен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР