Той подчерта, че потърпевшите от трагедията няма да бъдат принудени

...
Той подчерта, че потърпевшите от трагедията няма да бъдат принудени
Коментари Харесай

Ето Каква Сума Ще Получат От Държавата Близките На Загиналите И Пострадалите Край Своге

Той акцентира, че пострадалите от нещастието няма да бъдат принудени да чакат по гишета, с цел да получат средствата. Служители на организацията ще ги посетят по домовете им, където ще бъдат завършени нужните документи.

Социалният министър разяснява и наболялата тематика за проблемите на хората с увреждания. Той изясни, че отпадането на зашитата им от уволняване е станало по предложение на организациите на самите хора с увреждания.

" Нормално е те да бъдат източник на работна мощ, само че би трябвало да се съобразяваме и с изказванията на работодателите, че обещано лице може да не е пригодно да прави избрана активност. Уволнението ще става единствено с авансово самостоятелно позволение от Агенцията по труда ", изясни Петков.

Той акцентира, че в случай че даден шеф не може или не желае да попълни квотата за назначения на хора с увреждания, то той е длъжен да внася така наречен компенсационна вноска във Фонда за претовареност на хората с увреждания. В неговия директорски съвет е планувано да членува и човек от национално представителните организации на работодателите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР