Той подчерта, че канадците са шокирани и откровено отвратени от

...
Той подчерта, че канадците са шокирани и откровено отвратени от
Коментари Харесай

Конвоят на свободата в конфликт с канадските граждани

Той акцентира, че канадците са " шокирани и искрено отвратени " от държанието на вандализъм и расово принуждение от страна на някои протестиращи.

Вчера в канадската столица беше оповестено изключително състояние след 10-дневна блокада на града с тежкотоварни камиони, което принуди доста локални компании да затворят. Протестът подложи на тестване и нервите на жителите с непрестанния писък на клаксоните. Стигна се даже до правосъдно разпореждане водачите да спрат сигнализацията за 10 дни, оповестява Военновъздушни сили.

Макар че в по-голямата си част митингът минава спокойно, полицията в Отава съобщи, че е загрижена за екстремистката изразителност на крайнодесни групи, включили се към митинга. Освен известията за расови нападки и хомофобия, са издигани и нацистки знаци, а протестиращите са си устроили празненство с танци на гроба на Незнайния боец в Националния боен мемориал.

Полицията в Отава заяви, че проверява над 60 случая, в това число хипотетични закононарушения от ненавист и имуществени вреди. След оповестяването на изключителното състояние кметът на Отава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР