Той отрече становището, че по-малкото ограничения в Англия представляват риск.

...
Той отрече становището, че по-малкото ограничения в Англия представляват риск.
Коментари Харесай

Всеки 10-ти лекар в Англия е с коронавирус. Френското правителство провежда кризисно заседание

Той отхвърли мнението, че по-малкото ограничавания в Англия съставляват риск. Той обаче сподели, че би било неразумно да се счита, че битката с вируса е извоювана.

По време на посещаване във имунизационен център в графство Бъкингамшър Борис Джонсън съобщи, че Англия е в доста по-добра позиция от предходната година.

Вариантът Омикрон наподобява по-слаб от другите разновидности и след сполучливото всеобщо имунизиране, в това число с бустерна доза, страната може да гледа с оптимизъм напред, сподели министър председателят. Но добави:

„ Като се огледа на напрежението върху националното опазване на здравето през идващите две седмици, а може би и повече, като се огледа на броя хора, които ще влязат в лечебни заведения, би било безусловно неразумно да се каже, че с вируса е свършено. Ние би трябвало да продължаваме да сме деликатни, би трябвало да се придържаме към План Б, би трябвало да си сложим трета доза ваксина “.

Шотландия в това време записва рекорден брой инфектирани за денонощие от началото на пандемията – 20 217 случая.

Училищата на Острова отварят от на следващия ден със наложително носене на маски в класните стаи и тестване.

В събота в Англия бе регистриран връх от над 162 000 инфектирани за ден, а през днешния ден има известия, че в някои региони лечебните заведения изнемогват от приходи на новозаразени и дефицит на личен състав.

Правителството обаче не планува въвеждане на по-строги ограничаващи ограничения в Англия.

Френското държавно управление стартира спешно съвещание поради фрапантно повишените случаи на инфектирани с Covid-19.

Десет министри от френското държавно управление заседават довечера по отношение на следващата епидемиологична вълна и последствията от нея.

За болничния бранш януари ще бъде тежък месец, предизвести здравният министър Оливие Веран.

Преди срещата министърът на стопанската система Брюно Льо Мер разгласи разширението на обезщетенията на загубите в бизнеса, а министърът на образованието Бланке удостовери санитарния протокол за учебните заведения, който предписва три наложителни теста за учениците при един инфектиран в паралелка.

Междувременно в Националното заседание на Франция се разисква проектозакон за прекосяването на зеления документ във имунизационен. Текстът евентуално ще бъде подсилен, само че опозицията реагира с бурни рецензии.

Здравният министър отбрани плана и укори в нарцисизъм съперниците на имунизациите. 53 милиона французи към този момент са избрали имунизацията, акцентира той.

Увеличаването на инфектираните с разновидността Омикрон на ковид докара до анулация на някои манифестации от кандидат-президентската акция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР