Той определя събитията в Близкия изток като трагедия, но настоява

...
Той определя събитията в Близкия изток като трагедия, но настоява
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Събитията в Близкия изток са трагедия, но те не трябв...

Той дефинира събитията в Близкия изток като покруса, само че упорства те да не отклоняват вниманието на Европейски Съюз от продължаването на поддръжката за Украйна. Очаквам да осъдим още веднъж допустимо най-категорично терористичните набези на " Хамас " против Израел и да признаем правото на Израел на самозащита съгласно интернационалното законодателство, акцентира Мишел. По думите му Европейски Съюз ще повтори апела си за неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници.

 

Трябва да обсъдим по какъв начин незабавно да осигурим филантропична помощ; какво да създадем в съгласие с сътрудниците, с цел да избегнем прехвърлянето на спора в района, прибавя той. Подновяването на мирния развой на основата на решение за две страни е единственият път напред, безапелационен бе Мишел.

 

Ще продължим непоколебимата поддръжка за Украйна, докато е належащо, отбелязва ръководителят на Европейския съвет. Той чака да бъдат разисквани ускоряването на даването на военна помощ, както и опциите за потребление на запорираното в Европейски Съюз съветско имущество. Според него следва да се работи за необятна интернационална поддръжка за реализиране на обективен и дълготраен мир.

 

Във връзка с договарянията за преразглеждане на бюджета на Европейски Съюз до 2027 година Мишел приканва да се дефинират най-належащите потребности, задачите, и да се реши по какъв начин да бъдат финансирани. Той показва, че на срещата ще бъде прегледана работата по въвеждането на цифрово евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР