Той определи перспективата за коалицията като позитивна"Темата за Северна Македония

...
Той определи перспективата за коалицията като позитивна"Темата за Северна Македония
Коментари Харесай

Кристиян Вигенин: Коалицията е сложна и трудна, но се научи да работи

Той дефинира вероятността за обединението като положителна

"Темата за Северна Македония се трансформира в обект на политически злоупотреби от всевъзможен темперамент. Има стратегическо решение за България, би трябвало да се търсят вероятните решения, а не да се натрупат политически дивиденти. Нашата задача като страна не е да държим ветото, да стопираме РСМ, а да осъществяваме задачите си - правата на българите в Република Северна Македония, общата история, езика на омразата. Нямаме нито едно съображение да вдигнем ветото за РСМ ", съобщи в "Денят стартира " по Кристиан Вигенин, заместник-председател на Народното събрание.

Той поддържа концепцията на Кирил Петков да се свика нов Консултативен съвет за национална сигурност по отношение на Република Северна Македония и го дефинира като належащо.

По думите му и двете страни имат лимитирано културно и дипломатическо наличие. Кристиан Вигенин разяснява и положението на обединението и върви ли страната към нови предварителни избори.

"Доста постоянно не Българска социалистическа партия, а някой от другите съдружни сътрудници занимава обществеността с дребнави въпроси, това основава чувството, че обединението е нестабилна, че всеки миг ще се разпадне. Работим много интензивно. Коалицията е комплицирана и сложна, само че се научи да работи. Вероятно "Има подобен народ " са останали изключително наранени за шефа на Българска народна банка. Няма по какъв начин една партия да направи каквото си желае, няма по какъв начин даже и най-голямата партия да вземе решение без останалите в обединението. Каквото сме се разбрали до момента по значимите въпроси - това се е случило ", акцентира Кристиан Вигенин.

Той дефинира вероятността за обединението като положителна. Кристиан Вигенин акцентира, че нови избори са последното, което ни би трябвало сега.

"Не би трябвало да задълбаваме в тематиките, които ни разделят, а да търсим салдото, тази коалиция има общи полезности ", разяснява Кристиан Вигенин.

Според него въпросът за оказването за помощ за Украйна би трябвало да се зададе към държавното управление.

"На мен не ми е известно към днешна дата да е пристигнала военна техника за ремонт ", сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР