Той определи хода на лидера на Има такъв народ“ като

...
Той определи хода на лидера на Има такъв народ“ като
Коментари Харесай

Първан Симеонов пред Фрог: Идеята на Трифонов за президентска република е мечешка услуга спрямо Радев

Той дефинира хода на водача на „ ИТН “ като „ остроумен “.

 

Какво още сподели политологът, четете тук:

 

Как ще коментирате?

 

Трябва да се наблюдават дълготрайните прогнози на политолозите. Защото политолози като мен, а допускам и други сътрудници, в последните месеци не се уморихме да споделяме, че многото избори могат да доведат до отчаяние от парламентаризма като цяло и да се появят стремежи за по-еднолична форма на власт. И ето, вижда се, че ще има политически сили, които ще слагат такива претенции. Слави Трифонов не е първият. Преди него бяха Вътрешна македонска революционна организация.

 

Аз обаче мисля, че това е мечешка услуга по отношение на президента Румен Радев. Защото тъкмо сега, в който ще се опитат да го подлагат на критика за прекомерно доста власт, се появява един политик, който не е в разцвета на престижа си, какъвто е Слави Трифонов, и предлага тази концепция. Това не ми се коства про-Радевско деяние.

 

Опитва ли се с този ход Трифонов да се върне назад в играта?

 

Хитър политически ход на Трифонов. Така се прави. Намираш си някаква концепция. Но мен, като политолог, постоянно ме е интересувало не кой каква концепция е сложил, а дали има публични условия. Такива има, т.е. доста хора в този момент ще си кажат: „ Парламентаризмът не е окей “. Много е дребна крачката до това хората да си кажат: „ Абе, демокрацията не е окей “. Това е рисковото.

 

При всички положения в този момент Трифонов още веднъж съумя да влезе в устата на хората, което е добър вид за него за покаже някаква жизнеспособност.

 

Интервю на Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР