Той обясни, че ако сега поръчаме допълнителни количества, те ще

...
Той обясни, че ако сега поръчаме допълнителни количества, те ще
Коментари Харесай

Енергийният министър: Азерите дават още газ, но на пазарна цена

Той изясни, че в случай че в този момент поръчаме спомагателни количества, те ще бъдат по-скъпи от съветския газ, само че могат да бъдат доставени
„ И в този момент могат да се доставят спомагателни количества газ от Азербайджан “, разяснява пред бТВ енергийният министър Александър Николов, като направи конкретизиране, че те ще бъдат на пазарна цена. „ Поетите задължения все още от бившето управление са до 1 юли 2022 година Всякакво възстановяване на връзките ни с сътрудниците оттатък пазарните цени може да се случи по-късно “, сподели Николов.

Той изясни, че в случай че в този момент поръчаме спомагателни количества, те ще бъдат по-скъпи от съветския газ, само че могат да бъдат доставени.

„ Когато изпълнителен шеф на сдружение цитира избрана уговорка от контракта следва най-малко цялата да е казана в цялост, само че тя не е. Конкретната уговорка за доставките има думичката „ или “ и изложение на различна точка на доставка на газа “, сподели Николов.

„ След 1 юли 2022 година ще създадем всичко допустимо по този начин, че да постъпва оптимален размер количества и да има доста понижаване на обществения стрес “, сподели още той.

Министърът дефинира мненията на опозицията и на някогашните енергийни министри като „ странни “.

На рецензиите, че „ Булгаргаз “ е продал количества природен газ на по-ниска цена, Николов разяснява, че съпоставката в цените би трябвало да се прави в съответния миг и за съответните покупко-продажби.

„ Сделките събота и неделя са единствено и само от остатъци в системата, която е осъществила облага от над 1,5 милиона лв. “, сподели Николов.

„ Скоро прочетох нещо и то е, че на инкасатора краката му са къси. Това, че Бойко Борисов и някогашният енергиен министър Румен Овчаров споделят, че става въпрос за 60 хиляди мегаватчаса, това, че и двамата бъркат в една и съща посока е необичайно “, сподели министърът.

Той е безапелационен, че няма по-добра цена, на която да се сключат въпросните покупко-продажби.

Николов е безапелационен, че не се приготвя връщане на медиаторите в енергетиката. „ Цялото управление на „ Булгаргаз “, както и на БЕХ, ще резервира в оптималната степен държавния интерес, което изключва медиатори “, добави той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР