Мохамад ал Баред е виновен за терористично престъпление, след като е проектирал дрон „камикадзе“ за ISIS

...
Той копира дизайна на ракета Tomahawk и произвежда крилата на
Коментари Харесай

Той копира дизайна на ракета Tomahawk и произвежда крилата на 3D принтер, изпращайки седмични актуализации, за да могат да бъдат копирани.

Завършилият машинно инженерство беше оставен в ареста, след като беше признат за виновен в Кралския съд на Бирмингам в подготовка на терористични актове между януари 2022 г. и януари тази година и ще бъде осъден на по-късна дата.

Ал Баред, чиито родители са били лекари, е завършил инженерна степен в университета Ковънтри, магистърска степен в университета Уоруик и учи за докторска степен в университета в Бирмингам, като същевременно преподава на студенти.

Той е описан от Мишел Хийли KC като „скромен академик“, докато приятели казаха, че е „мил и внимателен“ и запален градинар, който редовно споделяше плодове и зеленчуци от разпределението си.

Изображение: 3D принтерът, използван от д-р Бирмингам ученик Мохамад ал Баред. Снимка: Gardham/WMP

Но зад затворени врати той изтегляше видеоклипове за обезглавяване на ISIS и четеше списанията на ISIS и техните бюлетини.

Язидски геноцид от Ислямска държава в Ирак и Сирия се класира до Холокоста след признаването от Обединеното кралство

„Те показват начин на мислене, някой, който се наслаждава на насилието, подкрепя убийството на невярващи и който активно планира да пътува до мястото, където Ислямска държава се нуждае от него“, каза г-жа Хийли.

Ал Баред е проектирал дрон за еднократна употреба „камикадзе“, проектиран да лети в тълпа, сграда или язовир, вдъхновявайки се от атаките на Русия в Украйна, прокурорът каза пред съда.

Той имаше капацитет да носи термос с химически оръжия или експлозиви, които биха могли да убият много хора, ако полетят в тълпа.

„Това беше прототип се разработва, нещо, което може лесно да бъде построено на полето, от „братята“, като всеки дрон е изпратен по пътя си, за да убива невинни хора“, каза г-жа Хийли.

„Имаше съобщения за това как далеч може да лети, за техническите подробности, за експлозивната глава. Това не беше дрон, който той разработваше за забавление, това беше оръжие. съд, тъй като Ал Баред беше признат за виновен в подготовка на терористични актове чрез изследване и разработване на безпилотен летателен апарат, споделяне на технически подробности за дизайна и регистриране на британска компания като фалшиво прикритие за пътуване в чужбина, за да се присъедини към ISIS.

Майка му се разби и трябваше да му бъде оказана помощ от съдебната зала.

Съдията, Пол Фарер KC, му каза: „Вие сте осъден за престъпление с най-голяма тежест, дълга присъда затвор е неизбежната последица от това но дължината и естеството на тази присъда е въпрос на внимателно разглеждане.“

Началникът на отдел Марк Пейн, началник на полицията за борба с тероризма в Уест Мидландс, каза, че Ал Баред е „наистина, наистина опасен човек, който беше доста начин за подпомагане на подбуждането на атака от страна на ISIS".

Той каза, че вярва, че дронът е „доказателство за концепцията, което им позволява да подобрят своите активи и да извършват атаки по различен начин."< /p>

„Всеки, който има квалификацията, знанията и уменията, които притежава, това му дава измерение, което изглежда не притежава в момента“, каза той.

„Той е ценен актив и някой, който, сигурен съм, би бил много ценен за тях."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР