Той има страхотно тяло, страхотни очи и не по-малко страхотен

...
Той има страхотно тяло, страхотни очи и не по-малко страхотен
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Джаред Лето

Той има ужасно тяло, страхотни очи и не по-малко страховит глас.

Обича да се катери, да рисува, да снима и да разглобява и сглобява компютри. Има уплаха от здрависване, само че му стиска да влезе в облиците на транссексуален или на най-известния умопобъркан.

Независимо от цвета и формата на косата си и от това, че минава 50 години, Джаред Лето е измежду най-ексцентричните и мечтани мъже в наши дни. Още и по-любопитни обстоятелства за него ще откриете в публикацията.

1. Бащата

Бащата, Антъни Брайънт, напуща брачната половинка си Констанс преди Джаред да се е родил. Омъжва се наново и се снабдява с още две деца. Когато Джаред е на осем години, Антъни се самоубива. Синът му не знае доста за него и го е виждал най-вече един път в живота си.

2. Раждането

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Джаред Джоузеф Лето е роден на 26 декември 1971 година в щата Луизиана, Съединени американски щати. Има по-голям брат – Шанън. Взима семейството на втория си татко – Карл Лето, който осиновява двете деца на Констанс, само че не след дълго я напуща.

3. Майката

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

След несполучливите си връзки, Констанс Съмър и синовете ѝ, заживяват с родителите ѝ. Баща ѝ работи във военновъздушните сили на Америка и това наложило непрекъснатото им преместване. Констанс внушава на децата предпочитание за изкуство. Тя е акробатка, занимава се с снимка и е гид по скално катерене. Използва купони за храна, с цел да има какво да ядат децата ѝ.

Социалните ѝ оказват помощ като я предизвикват да учи за здравна сестра и да си откри постоянна работа. В един миг се увлича от идеологията на хипитата и навлиза в обкръжението на креативен хора. Лето с наслада си спомня пъстрото си детство към голям брой художници, музиканти, фотографи и артисти, което му оказва помощ в творчеството му и до през днешния ден.

4. Бурното тийнейджърство

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Освен от хората на изкуството, братята Лето са заобиколени и от много наркодилъри. Те порастват без никакви ограничавания. Актьорът признава, че дружно с Шанън са взели участие в голям брой дребни обири. Влизали са с щурм в офиси, учебни заведения. Постепенно се трансформират в дребни крадци. Всеки ден отмъкват най-малко по една бутилка алкохол. Крадат и скутери, мотори или коли.

5. Мечтите

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Растейки в такава странна компания, момчето взема решение изрично, че или ще бъде дилър на опиати, или актьор. За наслада, избира второто. Вкъщи свири на едно остаряло пиано, извлича звуци от всички вероятни домашен уреди, само че се влюбва в китарата.

За да си купи такава, взема решение да стартира работа. На 12 години отива да работи в кафене като мияч на съдове. Получава малко над 1,50 $ на час. Той заделя всички средства, които получава за мечтания музикален инструмент. Сбъдва тази своя фантазия години по-късно.

За музикалните си осъществявания Джаред употребява най-вече двете китари, които са основани по поръчка особено за него от марката “Steve McSwain ”: бяла, която носи името „ Pythagoras “ и черна – „ Artemis “. И на двете китари има изображение на грифон, рисувани от самия Лето.

6. Веганството

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Той не яде месо от доста години, а по-късно става и веган. Обожава природата и животните и постоянно взе участие в акции, които пазят правата им. Номиниран е неколкократно от организацията “РЕТА ” за най-сексапилен вегетарианец. Посланик е на Световния фонд за запазване на дивата природа и преди няколко години моли за опазването на националния ни парк “Пирин ”.

7. Музиката

През 1998 година основава рок групата “30 Seconds to Mars ” дружно с брат си Шанън Лето, който е барабанист. Идеята за името на бандата идва от публикация, написана от почитан професор в Харвард, съгласно която ние се намираме безусловно на 30 секунди от Марс. Всичко, обвързвано с групата, е изпълнено със символика. “30 Seconds to Mars ” са и рекордьори на Гинес за най-дълго турне – 311 концерта в границите на 2 години и половина и имат продадени над 15 милиона албума по света.

8. Ролите

A post shared by JARED LETO (@jaredleto)

Джаред обича да се слива с облика, в който би трябвало да влезе. Една от първите му функции е в биографичен филм за американския лекоатлет Стив Прифонтейн. За да се приготви, стартира усилени тренировки и се среща със фамилията и приятелите му. За облика на хероинозависимия Хари Голдфарб във кино лентата “Реквием за една фантазия ” известно време живее с бездомници по улиците на Ню Йорк, не яде захар и се лишава от секс за към два месеца.

Качва близо 30 кг, с цел да изиграе килъра на Джон Ленън – Марк Чапман, което води до болестта му от подагра. Набавя си нужното тегло благодарение на кофи сладолед и щедро количество зехтин. През 2013 година пък стига посредством апетит до мъчителните 52 кг, с цел да влезе в ролята на транссексуална жена, която се бори със СПИН за “Клубът на купувачите от Далас ”. Носи перука, грим и токчета по през целия ден, също така се обезкосмява от глава до пети. За този си облик се снабдява с “Оскар ” и “Златен Глобус ”.

Определя ролята си като Жокера за една от най-важните в живота му. И изцяло ѝ се отдава. Почти не излиза от облик, прекарва време в лудницата и в пандиза, показва се на екипа посредством видео, изпраща им мъртви животни и репетира маниакалния смях на героя обществено.

9. Режисирането

Освен да прави музика и да взе участие във филми, Джаред може и да режисира. Под псевдонимите Вартоломей Кубинс и Ангакок Панипак той прави клиповете на своята тайфа. Първият подобен клип е към песента “The Kill ”. Когато видеото се завърта, Лето декларира, че е режисирано от албинос датчанин на име Вартоломей Кубинс. Името принадлежи на детски книжовен воин, фиктивен от американския публицист Доктор Сюс. Ангакок Панипак пък е режисьор на “A Beautiful Lie ” и в действителност е воин от ескимоските митове.

10. Парите

Приходите на Лето се влагат в разнородни и посвоему доходоносни инициативи. Той е измежду първите вложители в компанията “Zenefits ”, която прави онлайн асортимент на личен състав за разнообразни компании. Има присъединяване в компанията за цифрови медии и маркетинг “The Hive ”, както и “VyRT ” – стрийминг услуга, излъчваща концерти онлайн.

През 2010 година започва “The One and Only Golden Tickets ” – компания с цялостен набор от услуги, която работи по целия свят и ръководи извънредни услуги за концерти, фестивали и събития. През 2013 година компанията е преименувана на “Adventures In Wonderland ”. През 2012 година става вложител в “Surf Air ” – основана в Калифорния самолетна компания. Също по този начин финансира “Reddit ” и “Robinhood Markets ”.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР