Той е земеделски производител от село Полски извор, община Камено

...
Той е земеделски производител от село Полски извор, община Камено
Коментари Харесай

„Личност на годината 2022“: Янчо Проданов – покровителят на децата от Горно Езерово

Той е аграрни производител от село Полски извор, община Камено и е препоръчан признателни родители

Председателят на земеделската кооперазция за произвеждане и услуги " Тракия Горно Езерово "   се оказа човек, който по едно и също време с грижите нивите закриля и децата от забавачницата в квартала. Янчо Проданов е първият номиниран в класацията на Флагман.бг „ Личност на годината 2022 “ . (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Жители на квартала, множеството от които родители, баби и дядовци изпратиха писмо до редакцията, с което означиха заслугите на господин Проданов и помощта, която той продължава непретенциозно години наред -  във всеки значим миг. Без да парадира и да се хвали в обществените мрежи.

За това, че от години детска градина „ Синчец “ е имала собствен настойник, стана ясно едвам през октомври 2022 година при тържественото разкриване на новата й постройка.

Името му за пръв път бе упоменато от зам.-кмета на Бургас по обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики Йорданка Ананиева. Тя му благодари за всичко, което е направил за дребните и към този момент пораснали деца от квартала.

Филиалът се обитаваше в постройка, която е благосъстоятелност на ЗКПУ „ Тракия Горно Езерово “ - безплатно. През цялото време е оказвал и финансова поддръжка.

Когато Община Бургас обезпечава финансов запас, с цел да построи нова детска градина, Янчо Проданов приема драговолно концепцията и подарява имот върху който към този момент е издигната новата забавачница. ().

„ Тази детска градина нямаше да я има без помощта на земеделската кооперация и съответно без помощта на господин Янчо Проданов “, сподели през октомври 2022 година Йорданка Ананиева.  
 Върху този имот, дарен от земеделската кооперация на Янчо Проданов, е издигнат филиалът на детската градина
Председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова също му благодари и акцентира, че без неговата поддръжка този план мъчно щеше да се осъществя.

Заради опората, която е дал на Общината и поради закрилата над децата, кметът Димитър Николов му връчи почетното отличие „ Ключът от кулата “ точно на Никулден и посочи, че „ сходни благотворителни начинания остават вечно в историята на града “.
 Янчо Проданов бе награден с почетното отличие на Община Бургас " Ключът от кулата ", на тържествената сесия на Никулден
Янчо не обича да приказва за себе си, само че в публицистичната поща на Флагман.бг ние получихме писма от жителите на Полски извор, община Камено, които благодарят за финансовата поддръжка и за други дела. Той е оказал помощ и на родното му село Черни връх, а за кв. “Горно Езерово “ се е заел с още една благородна самодейност – да построи параклис.

В целия си умишлен живот той се е занимавал със земеделие. Започва от 1991 година, когато навлиза в този бизнес и стартира да развива стопанството си. Днес обработва над 13 хил.дка земи и е един от крупните производители в района и най-коректните. Живее със фамилията си в село Полски извор, а огромната му наслада е, че и двамата му сенове - Илия и Георги решително вървят по неговите стъпки.
 Янчо Проданов със синовете си - Илия и Георги, които са част от фамилния бизнес
Флагман.бг продължава да приема оферти за най-достойните персони на годината в Бургаска област. Изпращайте вашите номинации до среднощ на 12 януари на публицистичната ни поща.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е направил своето положително дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за миналата 2021 година. Всяка една кандидатура ще бъде прегледана в детайли от способеното жури. При изпращането на данните за присъединяване, прилагайте биография и къса обстоятелствена част за какво точно този човек заслужава да бъде отличен с огромната премия. Тя е единствено една и няма подтитли.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР