Той е убеден, че силата на избирателите може да промени

...
Той е убеден, че силата на избирателите може да промени
Коментари Харесай

Вярвам, че след тези избори ще има правителство и ДПС ще е фактор в управлението на държавата

Той е уверен, че силата на гласоподавателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат разговора пред разделянето

Севим Али е лидер на листата на Движение за права и свободи за 2 МИР-Бургас за пети следващ път. Разговаряме с него за целите на партията, упованията от вота и настройките след изборите.

- Г-н Али, какво очаквате от тази акция? Не се ли умориха вашите гласоподаватели? На какво разчитате, с цел да активирате симпатизантите на Движение за права и свободи?

- Истина е,че българските гласоподаватели се умориха да вървят от избори на избори, а резултатът да бъде нови избори. Измориха се да се борят с живота, да заплащат високи сметки и да обедняват, да нямат сигурност и успокоение, да не виждат своето бъдеще, да нямат вероятност. Измориха се да виждат по какъв начин техните избраници слагат на карта съществуването им поради партиен нарцисизъм, липса на политическа предвидливост и отвращение за разговор.
Но ние от Движение за права и свободи не се уморихме да повтаряме, че езикът на омразата, разделянето сред политическите партии  и желанието за реваншизъм са в основата на политическата рецесия, от която не можем да излезем към този момент две години.

Защото политическата рецесия е причина да не могат да бъдат решени останалите рецесии, които ни връхлитат.

Нашите мощни страни са екипът на Движение за права и свободи Бургас и предизборната програмата на партията.

Ние заставаме пред нашите гласоподаватели с листа от претендент депутати- млади, образовани хора, специалисти в своята професионална област и политически готови.. Това е  и гаранция, че в идващото Народно заседание ще отидат хора, на които им е гласувано доверие поради опита и качествата им, поради уговорките си към общността и опциите да пазят ползите на локалните хора. Това са почтени и политически виновни хора.

Основната задача, която сме си сложили ние, екипът на Движение за права и свободи Бургас, е  да създадем всичко допустимо Предизборната стратегия да стигне до повече хора и повече хора в Бургаска област да я припознаят като решение на рецесиите и задълбочаващите се проблеми в обществено- политическия живот на страната.

Силен заряд на акцията ни даде ръководителят на Политическа партия Движение за права и свободи господин Карадайъ, който посети Бургаска област и се срещна с поданици на общините Сунгурларе, Айтос и Руен. Това е мощна поддръжка за нас, кандидат- депутатите и самопризнание за работата, която сме свършили през годините. Нашите съидейници и симпатизанти са безапелационни, че Движение за права и свободи  трябва да стане решителен фактор в 49-то Народно заседание и в ръководството на страната.

- Да разбираме ли, че Вие сте оптимист за постоянен кабинет и работещ парламент?

- Да, аз съм оптимист, че с тези избори народът ни дава последна опция на нас политиците да превъзмогнем разликите си, доста от които изкуствено основани, да превъзмогнем тънките партийни сметки, които нямат нищо общо с действителния живот на хората, и с разсъдък и отговорно да подходим към решаването на рецесиите и проблемите на българските жители. 

Демотивиращо и извънредно безконтролно към българските жители е насажданото от разнообразни политически партии и услужливи социолози, че тези избори няма нищо да решат и ще има последващи. 

Аз имам вяра, че силата на гласоподавателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат разговора пред разделянето.

Към нашите симпатизанти и съидейници насочвам зов да гласоподават с разсъдък и отговорност, тъй като сме изправени пред значим и съдбоносен избор.  Съдбовен избор, който всеки от нас би трябвало да направи, с цел да подсигуряваме сигурност и успокоение, по-високи приходи и работни места, работещ парламент и държавно управление, което да ни изведе от рецесиите, които ни връхлитат всекидневно. Трябва да го създадем с Разум, Отговорност и Диалог!

- С какво предизборната стратегия на Движение за права и свободи се отлива от стратегиите на другите политически сили? Кои са главните акценти?

- Разглеждайки стратегиите на другите политически партии в огромната си част те включват значимите за страната ни цели. И да се чуди човек по какъв начин става по този начин, че на избори всички желаят добруването на българския народ, а след избори даже идентичните цели стават спънка за сформиране на държавно управление и мотив за горещи, само че безплодни диспути в Народното събрание. 

Основната разлика е, че нашата предизборна стратегия освен включва дневния ред на хората и дава небосвод за развиване, тя е реалистична.

Нашата предизборна програма има съществена цел политически разговор за сформиране на постоянен кабинет със следните цели:

Антикризисна стратегия, която да пази приходите на хората. Антикризисната стратегия на Движение за права и свободи има и една по-дългосрочна цел, а точно ограничение на демографската рецесия и възстановяване на демографските индикатори за България.

Конституционна правосъдна промяна. Ако тук не сме решителни и обединени от разсъдък и отговорност, рискуваме още веднъж да отнемем възприятието на правдивост и честност, което изискуем на хората. Припомням, че единствената партия, която внесе в Народното събрание план за смяна на главния закон в частта правосъдна власт, бе Движение за права и свободи. 

Ние предлагаме три ограничения, които да ни подсигуряват влизането в Шенген и еврозоната, а точно  икономически напредък, привличане на непознати вложения и невисок държавен дълг, с цел да спре порочната процедура да завещаваме на децата и на внуците си нашите отговорности. А тези ограничения могат да бъдат изпълнени в обозримо бъдеще, в случай че Програмата на Движение за права и свободи откри място в идващото ръководство на страната.

Осигуряване на европейско финансиране по Плана за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии. Тези средства са ни нужни в най- къс период, тъй като решение на рецесиите не могат да чакат. Но с цел да получим тези средства би трябвало да приемем още много закони и най- значимото - да създадем промени в разнообразни публични и стопански браншове. А сме очевидци през последните години, че ръководещите не обичат да вършат промени, даже не приказват за промени, а няма по какъв начин да излезем от серията рецесии, в случай че не бъдат направени промени.

- Г-н Али, очертайте няколко акцента от уговорките ви като народни представители към жителите на Бургаска област.

- Има няколко съществени казуса в региона, по които ние, народните представители на Движение за права и свободи през отминалите мандати на Парламента сме работили и ще продължим да работим, тъй като решението на тези проблеми подсигуряват по- добра витална среда, по- добра реализация и по- високи приходи.

Един от главните ни цели е реализация на пътни инфраструктурни обекти в региона. Ние, депутатите от Движение за права и свободи ще настояваме оше в първите дни на 49-то Народно заседание, най- рисковите пътни прави в Бургаска област да получат финансиране- действително, а не на хартия и мъгляви обещания. Лошите пътища в Бургаска област пречат за развиването на стопанската система, както във връзка с туризма, по този начин и във връзка с бизнеса,  живота и здравето на хората.

Оставихме най- огромното благосъстояние, което притежаваме- земята и традициите в земеделието да станат непривлекателни и нежелани за младежите. В антикризисните ограничения на Движение за права и свободи има съответни оферти за бранш " Земеделие ", ориентирани към гарантиране на продоволствената сигурност. Те са свързани с финансово подкрепяне на земеделските производители и преработватели, увеличение на продуктивността на бранша и стимулиране на устойчивото произвеждане и привличане на младежите и бизнесмени в бранша. Ние ще подсигуряваме, че тези ограничения ще стигнат до повече аграрни производители в региона.

Другият ни приоритет за Бургаска област е обвързван с възстановяване на образованието и опазването на здравето в дребните общини и обитаеми места. Затова ние, народните представители на Движение за права и свободи в идващият парламент, ще сложим остро за решение точно тези проблеми, свързани с достъпа до здравно обслужване в дребните обитаеми места.

По отношение на образованието, като изключим регионалните градове с няколкото новаторски учебни заведения, по какъв начин ще задоволим икономическите потребности от нови, съвременни специалности? Едно от нещата, които считаме за приоритет за нас е да бъдат разкрити " новаторски " паралелки във всяко приблизително или обединено учебно заведение. Така ще дадем късмет на повече български деца да се приготвят за действителната стопанска система и публичните упования.
Когато приказваме за Бургаска област няма по какъв начин да не приказваме за туризъм. Бих желал да приказваме за актуален туризъм, който употребява оптимално капацитета на района и основава целогодишно работни места. Затова една от дилемите ни е да спомагаме за повишение на туристическия капацитет на Бургаска област. Може да стане, в случай че в действителност страната, общините и бизнеса имат обща цел. Усещането е, че страната е абдикирала, общините се чудят коя дупка да запълнят и всичко е оставено на бизнеса? Нещо неправилно има и в случай че не го кажем на глас, то няма да се оправи. Има частна самодейност в този бранш и с помощта на нея имаме, това, с което разполагаме.

- Г- Али, каква е Вашата персонална идея като народен представител и политик?

Моята персонална идея и ангажимент като политик постоянно  са били младежите. Още като ръководител на Областното управление на младежкото Движение за права и свободи осъзнах, че разковничето за решение на доста от проблемите, които имаме в обществено- стопански аспект, могат да се решат, в случай че младежите на България бъдат дейни, образовани и конкурентноспособни. Като член на парламентарна комисия, която е работила в областта на младежта, съм употребявал всяка опция да слагам за решение на техните проблеми. Целият ми умишлен политически живот е минал с тази идея, тъй като имам вяра, че точно младите хора- образовани и публично дейни са най- огромното ни благосъстояние като нация.

Когато страната официално е ангажирана с проблемите и развиването на младежите, е належащо да й се подсети, че има отговорност към тях и че подценява един голям капацитет.

Това е моят ангажимент, това е моята идея и аз ще не преставам да работя в тази посока.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР