Той е философ по образование, един от най-известните медийни експерти

...
Той е философ по образование, един от най-известните медийни експерти
Коментари Харесай

Трагедията идва внезапно: Доц. Георги Лозанов за един от най-трудните моменти в живота му

Той е мъдрец по обучение, един от най-известните медийни специалисти в България, културолог и учител във Факултета по публицистика с ясно изявена гражданска позиция и несравним жанр. Познаваме го най-много в неговата прoфесионална роля, само че животът му е задоволително цветен и забавен, с цел да надникнем и оттатък облика на професионалиста с цветната папионка. Защото доцент Георги Лозанов познава както красотата на живота, по този начин и неговото грозно лице. 

Тази събота в рубриката „ Тук и в този момент ” на предаването " Събуди се " Деси Банова-Плевнелиева ни среща с доцент Георги Лозанов. Той приказва искрено за какво домът му се назовава " Къщата на птиците ", за какво има особени връзки със своя светец настойник Св. Георги и по какъв начин след една огромна покруса фамилията му поема грижите за две дребни деца.
 Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето  Красиви цитати за книгите и четенето
Едно от най-големите тествания в живота му е нещастният случай, когато братовчед му загива в автомобилна злополука дружно с жена си. Децата им остават сирачета и точно фамилията на Лозанов им подава ръка.

" Всичко стана внезапно, сякаш една ръка ги взе и ги качи на небето " , спомня си Лозанов.

" Това беше доста сложен интервал за тях. И тогава естествено, най-нормалното човешка съчувствие, и по-дълбоко възприятие дори от съчувствие, изискваше както можем да реагираме и да спомагаме тези деца, без значение от това, което им е отнето от ориста, да могат да продължат и да имат личен път и лично чувство, че щастието е допустимо и следва ", споделя доцентът.



Въпреки някои житейски премеждия, за себе си споделя, че е пацифист и по тази причина не се разпознава доста с облика на своя светец Св. Георги, който е войник. Въпреки това, в последните години е осъзнал, че в действителност всички ние се постанова да бъдем войни по един или различен метод. 

" Въпросът е човек да не се отхвърля да бъде благополучен макар компликациите ” , споделя Лозанов.

По думите му любовта е единствената ни отбрана по отношение на тревожното човешко съществуване. Той има образеца на родителите си, които са дружно от 67 години. Самият той е дружно със брачната половинка си Галя от дълги години. 

За връзката им споделя, че е имала три начала. " На три пъти ме срещаше животът с нея и първите два пъти от това нищо не последва. На третия път се разбра, че тази работа няма да се размине без последици ", спомня си той.

Пред камерата на " Събуди се " споделя и забавен факт за себе си - че носи папионки от дете.

„ Бяха ми подарък от дядо. След това, когато получих обществен облик, започнах да ги нося всеки ден ”, добави Лозанов.
 Най-красивите и същински цитати за любовта  Най-красивите и същински цитати за любовта  Най-красивите и същински цитати за любовта  Най-красивите и същински цитати за любовта
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР