Той е един от най-прочутите актьори от десетилетия насам и

...
Той е един от най-прочутите актьори от десетилетия насам и
Коментари Харесай

Музикални хроники: Преди киното Джони Деп мечтаеше да бъде музикант, а днес групата му е на първо място за него

Той е един от най-прочутите артисти от десетилетия насам и остава фантазия на безчет дами – само че за амплоато му на музикант не се приказва задоволително постоянно.

Деп е фамозен с превъплъщенията си в чудати и от време на време безусловно незабравими персонажи, а като че ли от цяла безкрайност наподобява и се държи като рок звезда, което не е инцидентно. Известността си той дължи на киното, само че преди да се отдаде на актьорството е преследвал музикална кариера – факт, с който най-преданите му почитатели са наясно, само че не и необятната аудитория.

 MusiCares Person Of The Year Honoring Aerosmith - Inside

Американецът напуща гимназия при започване на 80-те още на 16 години с желанието да стане рок музикант. Неговата тогавашна тайфа The Kids стига до такава степен да подгрява The Ramones и The Pretenders, само че първата му брачна половинка Лори Алисън го убеждава, че бъдещето му е в киното, а не на музикалната сцена.

Въпреки това, момчето, запалило се по китарата още на 12-годишна възраст, не стопира да жадува за музика и до през днешния ден. Деп е на първо място китарист, само че свири на още няколко инструмента, пее и композира. Докато навлиза в света на филмите с първите си функции, за малко се причислява към друга група, наречена Rock City Angels, само че тогава идва огромният му пробив в сериала 21 Jump Street.

В началото на 90-те, към този момент постигнал триумф на огромния екран с „ Едуард Ножиците “, Деп събира задоволително пари, с цел да зарежда музикалната си пристрастеност и отваря нощния клуб Viper Room в Холивуд. На това място се случва нещастието с различен преуспяващ млад артист и музикант, Ривър Финикс (брат на Хоакин Финикс), който умира от свръхдоза.

Гост музиканти в състава са звезди като басиста на Red Hot Chili Peppers Флий и китариста на Sex Pistols Стив Джоунс. Групата обаче си остава единствено с един публикуван албум.

 MusiCares Person Of The Year Honoring Aerosmith - Inside

В средата на 90-те Деп се впуска в колаборации с фамозни музиканти – взе участие в две песни на Oasis, работи дружно с Иги Поп и се появява във видео на Том Пети и The Heartbreakers. Тогавашната жена до него, Ванеса Паради, също има музикални упоритости и Деп композира редица песни дружно с нея. Все отново свиренето и композирането си остават по-скоро странични занимания за артиста, само че през 2000-те той последователно стартира да демонстрира музикалните си умения в своите филми. В „ Шоколад “ извършва ролята на китарист и написа три песни, които попадат в саундтрака на продукцията. В идващите години способства за музиката на още редица филми, свири дружно с екранния си татко от „ Карибски пирати “ Кийт Ричардс и пее в мюзикъла „ Суини Тод: Бръснарят дявол от Флийт Стрийт “.

За Менсън той свири на китара и барабани в кавър версията на You’re So Vein на Карли Саймън, до момента в който за именитата група пее бек вокали в песента Freedom Fighter.

 Alice Cooper's 18th Annual Christmas Pudding

Три години по-късно към този момент му е време да основе нова група, и то такава, която да се задържи по-дълго на сцената. Деп става съосновател на Hollywood Vampires – едно паметно обединяване на същински митове дружно с емблематичния фронтмен Алис Купър и водещия китарист на Aerosmith Джо Пери. Същата година „ Холивудските вампири “ издават дебютния си албум с кавъри на рок класики и три лични песни, на които Деп е съавтор. Hollywood Vampires щяха да идват и в България през септември предходната година, само че прекъсването на концертния живот наложи анулацията на това събитие. Разбира се, вярата да ги забележим у нас остава жива.

Междувременно, предходната година Деп пусна друга кавър версия, на тематичната около пандемията Isolation на Джон Ленън. Нея пък записа с различен огромен китарист, Джеф Бек. Актьорът остава много деен в музикалните си действия и е показателно, че в последно време те наподобява са по-важни за него от киното.

 Alice Cooper's 17th Annual Christmas Pudding Show

В последните години единствената му поява на екран е в поредицата „ Фантастични животни “, а в общественото пространство фокусът е най-вече върху скандалния му бракоразвод с Амбър Хърд и върху нейните обвинявания в тормоз.

А точно, на музикалното занятие.

Където 58-годишният Деп постоянно се е чувствал изцяло на мястото си.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР