Той е държал в ръцете си всички възможни филмови награди,

...
Той е държал в ръцете си всички възможни филмови награди,
Коментари Харесай

Станах актьор, за да се целувам с момиче на име Еми Худ | Майкъл КЕЙН

Той е държал в ръцете си всички вероятни кино награди, а Бог го да е дарил с благословията да играе даже на 82 години. Медиите на Острова го короноваха като най-великият английски артист на нашето време, Кралицата го удостои с рицарско звание. Рицарските доспехи са напълно по размер и ослепително подхождат на Сър Майкъл Кейн. С над 140 кино и телевизионни функции в кариерата си, почнала в далечната 1950-та година, той ни кани в салона на своето широко величие и актьорски гений, които посрещаме с овации. А последното му преобразяване в „ Младост ” на Паоло Сорентино е като дълга целувка, която ни се желае да запазим до сърцето си.

В навечерието на своята 83-та годишнина, сър Майкъл Кейн – за актьорството и справедливостта в живота.

Нещо не е наред с Англия. Какво? Същото, каквото е било от самото начало – ние сме Остров и нямаме визия какво се случва в останалия свят.

Аз съм герой за класова правдивост. Макар от дълго време да престанах да шумтя по този мотив на всяка крачка, имам вяра, че класовото неравноправие е ракът, който изяжда нашата страна. Видях с очите си, в какво се трансфораха необикновено надарени хора, с които израснах.

Ако ме питате, дали съм приключил театрално учебно заведение, ще отвърна – даже не съм знаел, че има такива. У нас нямаше тв приемник, а радиото татко ми слушаше единствено когато имаше конни надбягвания – от кое място можех да зная, че там някъде има сходно нещо – театрално учебно заведение?

Станах артист, с цел да се целувам с момиче на име Еми Худ. Бях на 14, участвах в баскетболния тим на младежкия клуб, а тя беше в кръжока по драма. Всички хубави девойки  бяха в този кръжок, тъй като желаеха да станат кинозвезди, а аз ги следих през една дупка във вратата. Само дето не знаех, че вратата се отваря и от двете страни. И по този начин, един път паднах напряко там, а учителката сподели: „ Чудесно! Имаме потребност от мъже! ”. За годините си бях много висок. Пристъпвайки от крайник на крайник, много обезпокоен, съумях единствено да кажа, че ходя на подготовка по баскетбол. А след това ненадейно видях Еми и си помислих: „ Ако пиесата е за обич, може пък да се наложи да се целувам с нея!? ”. Бях дребен низък гъз. Но какво се случи после… Минаха доста години, разказвах тази история по малкия екран, освен това без да помня, че съм я разказвал и на друго място, и ето – появява се тържествено в ефира една прекомерно цялостна дама на към 50 и се чува „ Дами и господа, посрещнете Еми Худ! ”. Да-а-а, прекомерно неудобно се получи.  

Навремето мнозина ми споделяха: „ Е, на твоите години и аз желаех да стана артист ”. А аз им отвръщах: „ Не, не сте желали. Навярно сте желали да бъдете известни и богати, тъй като в случай че сте желали да станете артисти – щели сте да го извършите ”. Да бъдеш артист, това е като хомосексуализма или нещо сходно – просто нямаш избор.

           

Смята се, че аз постоянно играя самия себе си. Боже мой! Бих изиграл себе си, стига да знаех кой съм в действителност. Щях да играя с всички сили. Но в никакъв случай не знаеш, кой си в действителност.

Каква е разликата сред кинозвездата и кино артистът? Аз мисля следното - кинозвездата хваща сюжета и споделя на своите хора: „ Какво е належащо, с цел да променим сюжета по този начин, че да ми пасне? ”. А артистът хваща сюжета и споделя на себе си: „ Как да се трансформира по този начин, че да се впиша в тази история? ”.

Порнографията в насилието е надалеч по-опасна от порнографията в секса. Предпочитам да виждам по какъв начин хората вършат секс, в сравнение с по какъв начин се убиват един различен.

Всичко стартира с анимационните филми. Повечето от тях са свирепост в чист тип – нищо повече. От небостъргача пада тежест, която разпльосква Том, а той става и продължава нататък с друго. И това не е просто принуждение, доста повече е  - тъй като ти не виждаш неговата причина и разследване.

Медиите са цялостни с негативизъм, трагично е. Но имаме такава преса и такава полиция, каквато заслужаваме. Ето, аз открих ресторант в Маями – от 12 чиновници, 9 са англичани. Да, те бяха пристигнали в Маями да си търсят работа. И по този начин – когато приемаш на работа американци, те питат – каква е заплатата и каква е вероятността. А англичанинът пита – в какъв брой часа би трябвало да пристигам и по кое време приключвам работа. Мислите, че е случайност, че у нас в Англия дават най-дългата в света сапунена опера и 21 милиона души всяка вечер застават спокойно пред тв приемниците си поради нея (сериалът Coronation Street, който се излъчва от 1960 г)? Ето за какво всички желаят да се приберат в точния момент.

Снимки: mirror.co.uk, agentpalmer.com, callmenaomi.blogspot.com, indiewire.com, reddit.com, hero.wikia.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР