>Той е артист от новото поколение, родом от Гвинея, практикува

...
>Той е артист от новото поколение, родом от Гвинея, практикува
Коментари Харесай

Дни на Африка“ започват в Бургас

>
Той е актьор от новото потомство, родом от Гвинея, практикува разнородни музикални стилове. Резултатът от това е албум с 14 песни.

Сами Кояте, псевдним на Фоде Кояте, е роден през 1985 в Матам, в предградие на Конакри, Гвинея. Приятелите му стартират да го назовават Сами през 2009 поради кино лентата " Престъплението на Христос " с артиста Majid Michel. Произхождащ от семейство гриоти (странстващи западноафрикански поети и артисти, наричани още " джели " ), Сами Кояте е наследник на Джели Мори (баща) и М‘Мах Кояте (майка). Малкият Фоде се учи да свири на принадлежности от десетгодишна възраст с татко си и в същото време върви на учебно заведение. Вдъхновен от обичайна музика, първият му извор на ентусиазъм е ария на актьора Baaba Maal.

През 2000 фамилията на Фоде се мести в Дабомпа, във високо предградие на Конарки. През тази година, той демонстрира интерес към RnB, и провежда първата си група " Les Rasbigmar ", в която вземат участие Big Nas, Mariam и Sammy. През 2004, той е в гиманзията когато образува ново дуо " Фантомите на Рапа " с Assa Le Flic.

През 2009, Фоде е втора година в университета GÉNÉRAL LANSANA CONTE. През тази година се скарва с татко си, който желае синът му да бъде магистър или юрист, а Фоде мечтае да бъде актьор. Този спор го кара да напусне страната с цел да отиде на премеждие. Тогава на 22ри февруари 2009та година, той напуща Гвинея за Гамбия. Фоде става Сами. Новият живот стартира!

Сами Кояте пресича пътя си с обичайна музикална група " BAFILA " от Amadou Diabate, които го взимат като втори артист. В същия интервал, той става барабанист на групата " Kambian Bande ".

Март 2010, татко му го моли да се върне в Гвинея, като му дава обещание виза с цел да учи във Франция. Месец по-късно, той се връща в страната, само че цената е прекомерно висока за Сами. Той към този момент е отдаден на музиката, този път соло.

През 2011, Сами Кояте лети към Съединени американски щати и започва записването на първия си албум, само че е финансиран и менажиран от приятелката си, и уви, когато любовта им завършва, целият план също завършва.

През 2012 Сами напуща Съединени американски щати и отпътува за Кабо Верде, изцяло обезверен от любовта.

Един ден в обществените мрежи, той среща Моник Пла, Мениджър на Африканските Артисти от Дафарей - където се разпространява зараждащата африканска музика. Тя му демонстрира огромният му капацитет и му дава препоръки, окуражава го и му оказва помощ с музикалната му кариера. Сами Кояте споделя, че тази среща трансформира всичко за него.

Албумът му " The Roots " излиза през декември 2014 преди Коледа. 4 видеоклипа излизат от 14-те песни в албума. Първият клип излиза събота, 15-ти ноември преди формалната премиера на обществените мрежи. Публиката безспорно се съблазнява от сладката комбинация от разнообразни музикални стилове, цветове и ритми.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР