Той, дъждът, винаги има вина, но никога не може да

...
Той, дъждът, винаги има вина, но никога не може да
Коментари Харесай

Дончев: Дъждът винаги има вина, но никога не може да е в ролята на обвиняем

" Той, дъждът, постоянно има виновност, само че в никакъв случай не може да бъде в ролята на обвинен, въпросът е дали има човешка неточност. В момента целите са други - да се изпомпва вода, да се избави имуществото, тече списък. Цялата ни инфраструктура, която би трябвало да води водата, би трябвало да се премисли . " Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в коментар за бедственото състояние след дъждовете в Бургаско.
По думите му най-важното е да се почистват коритата на реките. Той добави и, че на годишна база размерът на преваляванията към този момент е различен.
Относно подправените болнични, Дончев сподели пред bTV: " Няма нещо, което страната, в случай че не си го сложи за цел, да няма надзор. Проблемът е за бизнеса, тъй като губи работна мощ. Не бива да забравяме, че когато някой употребява болничен, това са пари, които излизат от джоба на всеки. За една четвърт от болничните има съображение да се счита, че са подправени. Тепърва ще се прави разбор. Има скупчване на болнични на едни и същи места. Най-добре да се управлява на входа на системата. Може би е редно да се вкара по-строг надзор кой доктор какъв брой дни болнични има право да издава. "
Според вицепремиера, новият бюджет е " рационален, осъществим и обвързван с дълготрайните цели и провокации пред страната ".
Дончев се похвали, че към този момент повече от 15 хиляди възпитаници са върнати в класните стаи. Относно тежките раници той съобщи: " Ние мислим на равнище учебник, образователна тетрадка, а се намираме на друго равнище цифрови действителности. Трябва да мислим за какво цялото наличие да не е налично в мрежата. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР