Той благодари на руснаците за тяхната издръжливост, единство и патриотизъм

...
Той благодари на руснаците за тяхната издръжливост, единство и патриотизъм
Коментари Харесай

Путин даде две опции за бойците от Вагнер - да подпишат с МО или да се прибират по домовете

Той благодари на руснаците за тяхната устойчивост, единение и национализъм през последните дни, като акцентира, че всички опити за основаване на вълнения са обречени на крах.

" Скъпи другари, през днешния ден още един път се обръщам към всички жители на Русия. Благодаря ви за вашата устойчивост, единодушие и национализъм. Тази гражданска взаимност сподели, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикателство на вътрешни вълнения са обречени на крах ", съобщи президентът, прибавя Българска телеграфна агенция.

Той благодари на беларуския президент Александър Лукашенко за ролята му в осуетяването на метежа.

" Знаехме и знаем, че голямото болшинство от бойците и командирите на групировката " Вагнер " също са патриоти на Русия, правилни на своя народ и страна. Те потвърдиха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше изработен опит те да бъдат употребявани... против своите братя по оръжие, с които дружно са се борили за страната и нейното бъдеще ", сподели още Путин.

" От самото начало на събитията, по мои директни инструкции, бяха подхванати стъпки, с цел да се избегнат доста кръвопролития. Отне време, в това число да се даде късмет на тези, които са създали неточност, да трансформират мнението си ", разяснява още Путин.

По думите му бойците на " Вагнер " могат да продължат да служат в Министерството на защитата на Руската федерация или да заминат за Беларус - " обещанието, обещано на вагнеровците, ще бъде изпълнено ".

" Днес имате опция да продължите да служите на Русия, като подпишете контракт с Министерството на защитата или други правоприлагащи организации, или да се върнете при фамилията и приятелите си. Всеки, който желае, може да отиде в Беларус. Обещанието, което дадох, ще бъде изпълнено. Пак споделям, изборът е ваш, само че съм сигурен, че това ще бъде изборът на съветските бойци, които осъзнаха своята трагична неточност ", сподели президентът.

Путин благодари и на бойците и командирите от групата Вагнер, " които взеха единственото вярно решение - не отидоха на братоубийствени кръвопролития, стопираха на последната линия ".

" Организаторите на протеста схванаха, че са направили незаконни дейности, разделяйки страна, която устоява на външна опасност, когато нашите приятели умират на фронта. Организаторите на протеста предадоха освен себе си и своя народ, само че и тези, които бяха привлечени в протеста ", добави съветският президент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР