Товарният кораб Царевна“ пристигна във Варна след близо 9-месечен престой

...
Товарният кораб Царевна“ пристигна във Варна след близо 9-месечен престой
Коментари Харесай

Корабът „Царевна“ вече е във Варна

Товарният транспортен съд „ Царевна “ дойде във Варна след близо 9-месечен престой вукраинското пристанище Мариупол. 168-метровият бълкер се завърна с главно украински екипаж и без товар. Предстои му сериозен ремонт, защото има вреди в следствие от военните дейности.

„ Царевна “ беше арестуван в черноморското пристанище Мариупол в края на февруари, когато започнаха военните дейности в Украйна. През април 14 българи от екипажа бяха евакуирани и се прибраха в родината. На борда на кораба, който плава под малтийски байрак, останаха капитанът Павел Павлов и още няколко български моряци.

Месец и половина в пристанището в Мариупол е имало непрекъснати престрелки. Бомбите са падали на 20 метра от кораба, който е получил пробойни от шрапнелите, разкри капитанът.

„ Криехме се в машинното поделение, с цел да са сме равнището на кея и в по-голяма сигурност. Дълги часове прекарвахме там ”, описа още Павел Павлов (на фотографията долу), който е бил на борда от началото на януари до края на септември.

 Двама-трима души от екипажа от време на време са изпадали в депресивно положение. Те са били евакуирани през април, уточни капитанът. Той посочи, че корабът не е бил нападан от мародери. Екипажът не е имал никакви проблеми нито с украинските, нито с съветските управляващи.

Коридорът, проведен за сполучливото прибиране на „ Царевна “, е в следствие от дипломатически старания, означи Даниел Стефанов - представител на корабособственика. Той благодари на екипажа за проявеното геройство по време на престоя на кораба в Мариупол.

 Капитанът на „ Царевна ” Павел Павлов, дружно с представители на корабособственика и мениджърската компания
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР