Товарен кораб заседна тази сутрин в Суецкия канал и затрудни

...
Товарен кораб заседна тази сутрин в Суецкия канал и затрудни
Коментари Харесай

Товарният кораб, който заседна в Суецкия канал, беше освободен

Товарен транспортен съд заседна тази заран в Суецкия канал и затрудни още веднъж корабоплаването, оповестяват медиите.

Корабът " Ем Ви глори " (MV Glory), плаващ под флага на Маршаловите острови, е затънал в регион на град Кантара, провинция Измаилия, а влекачи се пробват да го реалокират, оповестиха от корабоплавателната организация " Лет ейджънсис " (Leth Agencies). Говорител на управата на Суецкия канал не отговори на отправените му въпроси.

По данни на Общия координационен център в Истанбул " Глори " придвижва 65 000 метрични тона царевица от Украйна за Китай.

Сателитни данни, оценени от АП, демонстрират кораба, затънал в еднопосочна лента за придвижване в Суецкия канал южно от Порт Саид.

Трафикът през канала обаче към този момент не е обиден от засядането на кораба, съобщи за телевизия " Ал Алабия " ръководителят на управата на Суецкия канал Осама Раби. Усилията за освобождението му не престават.

Впоследствие от " Лет ейджънсис " оповестиха, че корабът е бил освободен и трафикът по канала е бил обновен. Намиращите се наоколо до заседналия транспортен съд 21 плавателни съда ще продължат по маршрутите си с минимални закъснения.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР