Товарен кораб Cygnus доставя провизии — и комплект за пица — до Международната космическа станция

...
Непилотиран товарен кораб Northrop Grumman Cygnus, превозващ четири тона провизии
Коментари Харесай

Непилотиран товарен кораб Northrop Grumman Cygnus, превозващ четири тона провизии и оборудване, настигна Международната космическа станция рано в петък, за да завърши гладко среща за два дни и половина.

Докато космическият кораб плаваше на 260 мили над Северна Африка, астронавтът Уди Хобърг, управляващ изработената от Канада роботна ръка на станцията от вътрешността на лабораторния комплекс, се захвана за грайфер приспособление в основата на Cygnus в 5:52 ч. EDT.

Оттам ръководителите на полети в космическия център Джонсън поеха да изтеглят кораба за акостиране в обърнатия към Земята порт на централния модул Unity, където моторизирани болтове се прибраха, за да заключат здраво космическия кораб на място два часа и половина след залавянето.

Cygnus достави 3500 паунда провизии за екипажа на станцията, заедно с 2490 паунда изследователско оборудване, повече от 2000 паунда части и оборудване на станцията и 180 паунда компютърно оборудване и консумативи за космическа разходка.

Още на борда: пресни грейпфрути, ябълки, портокали, чери домати и боровинки, заедно с комплект за пица, асортимент от сирена и сладолед .

С безопасно закрепения космически кораб Cygnus, астронавтите продължават напред с натоварен график, подготвяйки се за руска космическа разходка следващата сряда, разкачване на руски снабдителен кораб Progress на 20 август и пристигането на друг Progress четири дни по-късно.

Само четири часа след пристигането на космическия кораб Progress MS-24/85P, НАСА и SpaceX планират да изстрелят космически кораб Crew Dragon от космическия център Кенеди на 25 август, носейки четирима нови членове на екипажа до станцията.

Астронавтът на НАСА и командирът на Екипаж 7 Жасмин Могбели, астронавтът на Европейската космическа агенция Андреас Могенсен, космонавтът Константин Борисов и японският ветеран Сатоши Фурукава ще стигнат до станцията ден след изстрелването.

Те ще заменят Хобург, Стивън Боуен, космонавта Андрей Федяев и астронавта от Обединените арабски емирства Султан Алнеяди, известен още като Екипаж 6, които планират да се разкачат за завръщане на Земята на 1 септември, за да приключат 179-дневна мисия.

Две седмици след това, на 15 септември, Русия планира да изстреля космически кораб "Союз", превозващ двама космонавти и астронавт на НАСА. Този екипаж ще замени Рубио и двама други космонавти, които се очаква да се върнат на Земята на 27 септември, за да приключат удължена 371-дневна мисия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР