Това зоват от Националния съвет на Синдикат Образование“ към КТ

...
Това зоват от Националния съвет на Синдикат Образование“ към КТ
Коментари Харесай

Такева нахока Кацаров: Наложихте образователен локдаун!

Това зоват от Националния съвет на Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “в позиция след извършено съвещание за разискване опцията за работа на просветителната система в условия на висока заболеваемост.

 

В нея се отбелязва, че 87,3 % от учителите не са подготвени да вършат проби на учениците в начален стадий и декларират, че волята на по-голямата част от родителите е те да вършат щадящите проби на своите деца. Те са недоволни, че Министерството на здравеопазването е подменило рекомендацията на Отрасловия съвет по обучение за тестванията вид „ близалка “ и пишат, че съществена спънка е изискването на производителя на сегашните тестванията те да се вършат на гладно и жадно.

 

„ Голяма част от децата се придвижват с учебни рейсове и неналичието на храна и вода до 9 часа би нарушила жестоко здравословния им режим/от което следва да се обезпечи време след теста за закуска на тези възпитаници “, се споделя още в позицията.

 

Сред останалите терзания на синдиката е, че един-двама учители не могат да тестват учениците два пъти седмично в границите на 30 минути. За тестването на 20 – 25 деца са нужни не по-малко от 4 – 5 възрастни, с цел да бъде изпълнено в този срок; и още - учителите, като тестващи, се трансформират на чиновници, работещи на първа линия.

 

От Синдиката в Образованието упорстват Стойчо Кацаров, неотложно да промени своята заповед по отношение на мястото на правене на тестванията на учениците в начален стадий, като се даде опция тези щадящи проби да се правят от родителите в домашни условия, съпроводени от декларация на родителя, че теста е отрицателен.

 

Участието в процесите на тестване на учениците в начален стадий да се прави единствено и само на непринуден принцип, при заявено единодушие на педагогическите и непедагогически експерти в просветителните институции! Към учителите и чиновниците, които не желаят да се включват в процеса на тестване на възпитаници, да не се постанова административен напън, тъй като това ще докара до организация на протестни и протестни дейности от синдиката.

Възстановяването на постоянния образователен развой да се случи, откакто са изпълнени всички условия в заповедта на министъра на образованието и науката, Академик Денков, и това никога да не се обвързва наложително с датата 10.11. 2021г.

 

Уважаеми господин Министър на опазването на здравето, Вие приложихте учебен локдаун, което докара до съществени отрицателни последици за българските деца.

 

Ние, българските учители, Ви молим да се вслушате в нашия глас и да измененията Вашата заповед, като дадете опция родителите да вършат тестванията на своите деца, каквато е практиката в някои европейски страни.

 

При неналичието на реакция от Министерство на здравеопазването, Синдикат „ Образование “ ще изиска оставката на министъра на опазването на здравето - Стойчо Кацаров и на премиера на служебното държавно управление, написа в заключението на позицията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР