Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в

...
Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в
Коментари Харесай

БХРА: Излизането от тежката криза ще изисква минимум 3 години


Това декларират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в писмо до премиера и до министъра на туризма.

“Категорично възразяваме против плануваните промени в закона, свързани с цените на плажните услуги и увеличение площта на заведенията на плажа ", пишат от БХРА.

Очакванията им за тазгодишния летен туристически сезон са да бъде сложен и с доста неясноти по протичането му. От сектора ще разчитат още веднъж на българските туристи и тези от прилежащи страни.

“Излизането от тежката рецесия ще изисква време през идващите най-малко 3-4 години, през което ще бъдем и в остра борба за всеки екскурзиант с нашите съществени конкурентни пазари – Турция, Гърция, Египет, Хърватия и така нататък Тези страни, с изключение на големи бюджети за реклама, оферират на локалния бизнес и съществени тласъци за привличане интереса на туроператори, сътрудници и туристи към съответната дестинация, спрямо това, което прави нашата страна “, показват от БХРА.

От там напомнят, че у нас, за разлика от конкурентните ни дестинации, единственият бранш от туризма, който не е подкрепят и заплатен, е хотелиерството.

" Хотелиерите са на ръба на оцеляването и за разлика от сътрудниците си от конкурентните дестинации, ние не можем да отделим никакъв личен запас за стимулиране на туристопотока. За страдание, не се дават и заеми за оборотни средства, за което чакаме незабавна интервенция на страната в тази област ", се споделя още в писмото до премиера.

От БХРА акцентират, че освобождението от концесионна такса на плажовете за период от 3 години против ангажимент за даване на безвъзмездни шезлонги и чадъри на плажовете е една от ограниченията за оцеляване на летния ваканционен туризъм.

“Също по този начин не сме съгласни с изтъкнатите доводи за увеличение площта на заведенията по плажа, защото с по този начин направеното предложение, вместо да подсигурим колкото се може повече плажна линия, за разполагане на повече чадъри в сходство с ограниченията против ковид, се реализира противоположен резултат - понижаване на пространството и опциите за летуване. С допускане на това предложение заведенията по плажа ще завладяват огромна част от територията “, показват от БХРА.

От асоциацията се надяват този път да се вземат ограничения, които да са ефикасни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР