Това заяви здравният министър проф. Христо Хинков, цитиран от БНР. По

...
Това заяви здравният министър проф. Христо Хинков, цитиран от БНР. По
Коментари Харесай

Здравният министър: На този етап не се налагат мерки заради новия вариант на COVID-19

Това съобщи здравният министър проф. Христо Хинков, представен от БНР.

 

По думите му Центърът за протонна терапия за лекуване на деца с онкохематологични болести, който държавното управление през днешния ден извади от листата с планове от Плана за възобновяване и резистентност, ще бъде построен със средства от държавния бюджет.

 

" Разбирам причините на министър Василев - от финансова позиция и от позиция на периодите, които той счита, че няма да се изпълнят, само че това не значи, че ги е нямаме потребност от подобен център за протонна терапия. Ще предложа да се построи подобен център с бюджетни средства. От думите на министър Василев оставам с усещане, че има аварийни благоприятни условия следващата година да се намерят средства, с цел да се довърши този план ", сподели още проф. Хинков.

 

На днешното си съвещание кабинетът утвърди Национална здравна тактика до 2030 година. Тя ще бъде съсредоточена върху предварителната защита, диагностиката и комплексното лекуване, изясни здравният министър:

" Фокусираме се там, където лошото здраве в този момент нанася най-големия вреди. Залагаме характерни политики за възстановяване на майчиното и детското здраве и на педиатричната грижа, битката с онкологичните болести, възстановяване на опциите за лекуване на мозъчно-съдовите заболявания - това, от което най-вече страда българският народ, психологичното здраве и психиатричната грижа, която е в доста занемарено положение, развиване на донорството и трансплантациите, които са животоспасяващи ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР