Това заяви в свое изказване в пленарна зала Иво Христов,

...
Това заяви в свое изказване в пленарна зала Иво Христов,
Коментари Харесай

Иво Христов към ЕП: Да не убиваме вярата в Европа, която българските полицаи охраняват с цената на живота си

Това съобщи в свое изявление в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D). В Страсбург Европейският парламент организира своето постоянно съвещание, в границите на което бе разисквано решението на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи да отхвърли с 25 гласа " за " и 2 " срещу " предлагането България и Румъния да се причислят към Шенген.

 

По думите на Христов, решението на Австрия и Нидерландия да затворят вратите на Шенген за България и Румъния не е стимулирано от угриженост за върховенството на закона.

 

„ То е безсрамно неуважение към волята на Европейския парламент. Това решение подценява констатациите на мониторинга и изпълнените критерии. То е образец за това по какъв начин националният нарцисизъм и електоралните сметки убиват духа и буквата на европейската структура “, сподели още Иво Христов.

 

В пленарна зала българският евродепутат изрази мнение, че в опит да угодят на националистите в своите страни, някои европейски водачи вършат подарък на еврофобите в България и Румъния, третирайки ги като неканени посетители на прага на Шенген.

 

„ Уважаеми сътрудници, дано не убиваме вярата в Европа, която българските служители на реда охраняват с цената на живота си “, прикани Христов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР