Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов след

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов след
Коментари Харесай

Радослав Бимбалов: Маските паднаха. Започва дългоочаквана контраофанзива срещу руската пропаганда у нас

Това съобщи в изявление за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов след срещата сред президента Румен Радев и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

Господин Бимбалов, какво е първото ви усещане от срещата сред президента Румен Радев и украинския му сътрудник Володимир Зеленски? В обществените мрежи към този момент се разяснява.

 

Зеленски няколко пъти акцентира, че това не е спор, а кръвожадна война и този урок ще се чуе освен у нас, само че и в чужбина. Позицията на Радев отвън България към този момент е безусловно компрометирана и за жалост ще страдаме всички. 

Какво значи това за имиджа на страната ни на открито? 

 

Много неща. Все отново сме част от НАТО и Европейски Съюз и би трябвало доста ясно да заставаме на позицията на нашите сътрудници. Тази изразителност той си позволяваше главно на наша земя и се опитваше по популистки способи да покрие идейно огромна част от българското общество. Навън в никакъв случай не си позволяваше да приказва по този метод до момента. Днешната среща на високо равнище обаче ще извади нескрито тъкмо неговото неточно отношение към един сътрудник, който за нас сега е Украйна. 

 

Можем умерено да кажем, че маските паднаха и днешното посещаване на Зеленски значи една дълго чакана за всички демократично мислещи хора контраатака към съветската агитация и имперските ползи на Русия у нас. 

В обществените мрежи се изричат много остро. Някои показаха, че по време на срещата Зеленски по дипломатически метод е “избърсал ” пода с Радев, а българският президент се е трансформирал в моп. 

 

По-скоро бих споделил, че Радев беше унизен от Зеленски и това оскърбление го изпитах персонално. Радев съставлява мен. Радев бе унизен като президент, като военачалник, като боен от един същински мъж, който е по-нисък на растеж от Радев, само че очевидно доста по-висок от него като общественик. Преди всичко позор изпитвам от срещата през днешния ден и считам, че Радев не може повече да съставлява България и да бъде главнокомандващ. 

 

Смятате ли, че доверието по отношение на Радев ще спадне още, откакто против него имаше и митинги наскоро? 

 

От тук нататък на Радев му следва да се доближава от ден на ден към партия “Възраждане ” и ще намира тъкмо тази публика, която “Възраждане ” са си заградили - едни към 15% от българите, които ще продължат да ги харесват. Когато приказваме за “Възраждане ”, ще мислим за Радев и противоположното. 

 

Интересно е, че споменавате “Възраждане ”. Вчера парламентарната правна комисия отхвърли предлагането на партията на Костадин Костадинов за референдум против еврото, а самият водач на групировката съобщи, че ще търсят позицията на президента.

 

Допускате ли, че това доближаване ще стигне до такава степен? 

 

Няма да се учудя, в случай че президентът Румен Радев напълно смъкна маските и стигне до там. Но мисля, че тук е по-важно какво ще реши Конституционният съд, тъй като ми се коства, че въпросът ще стигне до там. Правна комисия ясно и изрично не позволява това решение за референдум за еврото. 

 

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР