Това заяви в интервю за ФрогНюз политологът доц. Иво Инджов. Днес

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз политологът доц. Иво Инджов. Днес
Коментари Харесай

Доц. Инджов пред Фрог: Кабинетът ”Донев 2” да не влиза в политическите престрелки, а да се стреми към възс...

Това съобщи в изявление за ФрогНюз политологът доцент Иво Инджов. 

Днес е първият работен ден на новата изпълнителна власт, назначена от президента Румен Радев в подтекста на новите избори през април. Съставът е съвсем същият - единственият друг министър е този на културата. 

По думите на политолога предизвикателство ще е участието на страната ни в Шенген. Служебното държавно управление ще има за задача да изясни с обстоятелства за какво страната ни не е била позволена до безвизовото пространство. 

“Българската страна се пробва да показа нещата по този начин, че надали не България е изпълнила всички условия и две-три неприятни страни блокират процеса, поради вътрешнополитически проблеми. В това има известна доза истина, само че служебното държавно управление би трябвало да постави картите на масата и да изясни, че проблемите не са единствено в осъществяването на критериите, а и в това, че имаме висящи проблеми с върховенството на правото и битката с корупцията. Наскоро бе възобновен още веднъж механизма за наблюдаване в региона на правораздаването, което е пестник. Това са основополагащи промени за участието ни в Шенген. Това не се случи поради съпротивата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - не бе признат механизъм за надзор на основния прокурор и новото антикорупционно законодателство ", уточни политологът.

Доц. Инджов не чака внезапни завои в политиката на служебното държавно управление. Такива няма да има и в областта на енергетиката. 

" Предходното служебно държавно управление имаше такива изкушения и предложи 30-годишна тактика в областта на енергетиката. Това не е работа на един длъжностен кабинет. Правителството тогава обвърза България енергийно с Турция, което даде мотив за рецензии. Имаше изкушения да възобнови договарянията с " Газпром ", само че не се случи. Като цяло служебното държавно управление бе насила от събитията да върви в новия геополитически коловоз на българската енергетика, прокаран от предходното държавно управление ", съобщи още доцент Инджов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР