Това заяви в интервю пред FrogNews 16-годишният Любен Левичаров -

...
Това заяви в интервю пред FrogNews 16-годишният Любен Левичаров -
Коментари Харесай

Любен Левичаров пред Фрог: Трудно е да манипулираш млади и критично мислещи хора

Това съобщи в изявление пред FrogNews 16-годишният Любен Левичаров - цивилен зает юноша, който през лятото на 2020 година застава под прозорците на властта, с цел да изиска смяна.

Ето и цялото изявление:

През миналата една година се случиха ужасно доста неща, които доведоха до митингите против властта през лятото. Какво те изкара на площада?

Важна тематика в фамилията ми е това, което се случва в България. С експлоадирането на епидемията всяко решение стартира да ни визира персонално. Имам възприятието, че ползата да се резервира живота и здравето на хората бе заместен от гонене на персонални ползи.

Промяната би трябвало да бъде напълно скоро.

Говориш за здравната рецесия, която като че ли бе на фокус през 2020 година Образователната система като че ли пострада извънредно доста. Какъв мислиш, че е резултатът от целия безпорядък и превключването от " диванно обучение " към образование в клас?

Образователната система има много пропуски като цяло. Децата всеобщо са функционално необразовани. И за това не е отговорно единствено учебното заведение, само че то доразвива казуса. С онлайн образованието нещата се задълбочават. През този интервал децата би трябвало сами да се накарат да учат. Няма надзор над нищо. Това не е вид, не работи, няма резултат и той се вижда.

Спомена задълбочаването на проблемите с функционалната неначетеност. Как би сложил това в подтекста на едно бъдещо гражданско общество и няма ли това да попречи на образуването му?

Напълно допустимо е това да повлияе. Колкото по-готов си да изпълняваш, да не се интересуваш от права и политики, толкоз по-добре за ръководещите. Искат ни глупави. На процедура това се случва. Имам възприятието, че точно това ненапълно е задачата.

Все отново обаче през лятото на миналата 2020 година у нас се надигна едно гражданско общество, поради всички кавги в обществено-политическия живот. 2020 година несъмнено не бе белязана единствено от пандемията.

Така е. Здравната рецесия просто изобразява безспорното изтощение на ръководещите да се оправят със обстановката. Това, което се случва непрекъснато в страната ни, е резултат от цялостната абдикация на институциите да си правят работата. Те работят в името на нечии ползи. Не за идеята да имаме правова страна. За разнообразни хора има разнообразни закони.

Имам чувството, че някои живеят в фиктивен свят, в който всичко е наред. Така ни го показват. Показва се единствено какъв брой доста е свършено, къде какво е намерено... Голяма част от обществото е недоволно, когато ти се демонстрира какъв брой прекрасен е животът ти, а той не е подобен. За страдание има хора, които не са задоволително осведомени.

Каква е повода за това съгласно теб?

Медиите. Голяма част от виновността за това е тяхна. Всяка статистика удостоверява, че не са справедливи. Има опити да се затворят напълно медии, които са сериозни към властта. Нещата са много по-сложни. Човек би трябвало да се потруди, с цел да стигне до същинската информация. Най-големите канали оферират единствено едната страна на нещата.

Как гледаш на инспекциите на премиера Борисов с джипа, които се трансфораха във ежедневие през миналата 2020 година и в последна сметка проблем ли е това, че там отсъстват публицисти, които да задават въпроси?

Имам възприятието, че това е някаква режисура. Не съм чувал на никое място в света да се случва нещо сходно. Премиерът персонално беше споделил - няма да кани медии, защо са му? Не знам... Притеснява ли се, че някоя медия ще е сериозна?

Смешно е. Прилича на мутрите от 90-те години, които парадираха по този метод.

Отдалеч си проличава, че Борисов избира места и хора, които няма да са настроени към него отрицателно. Не е посещавал софийското метро или друга столична локация. Ходи по места, на които хората ще го видят като " властник, който мисли за тях ".

Все още не можеш да гласуваш, само че какъв брой значими са тези избори?

За някои може би са метод на смяна. Прекалено доста са подмолните истории, които се случват. Всички несъмнено са мощни оратори, имат доста обещания. Важно е да се наблюдава дали няма да се поддадат на задкулисия, дали няма да бъдат използвани по някакъв метод, прикачени към друга групировка.

Надявам се, че имаме здрава съпротива. Има хора, които се афишират срещу статуквото, само че дейностите им ще покажат.

Всички социологически организации интензивно се пробват да ни кажат, че всичко е ясно. Правят се опити хората да се наплашат от пандемията. Целта очевидно е ниска изборна интензивност. Вероятно самите ръководещи са уплашени, че в случай че хората гласоподават, нещата ще имат по-различен ход от този, който са ни подготвили.

Какво би споделил на своите връстници, на младежите?

Силно се надявам, че няма да не помнят, че това ги афектира персонално. Виждаме, че образованието е съществено потъпкано с онлайн образованието, което е неефикасен сурогат.

Надявам се, че младежите ще наблюдават и няма да имат вяра на сляпо. Трудно е да манипулираш млади и сериозно мислещи хора. Хората, които могат, би трябвало да гласоподават.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР